χαλβάη-5-0-απαγορεύτηκε-η-προβολή-της-837612
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.11.2020 | 13:05

«Χαλβάη 5-0»: Απαγορεύτηκε η προβολή της ταινίας του Σεφερλή

Την απαγόρευση καθ’ οποιονδήποτε τρόπο εμπορικής εκμετάλλευσης της ταινίας «Χαλβάη 5-0» αποφάσισε η εταιρεία διανομής της εν λόγω ταινίας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newsit, απαιτώντας από την εταιρεία παραγωγής του Μάρκου Σεφερλή να της παραχωρήσει την έγγραφη άδεια του Μάνου Καμπίτη.

Η εταιρεία διανομής καταγγέλλει, μάλιστα, τη σύμβαση με την εταιρεία παραγωγής του Μάρκου Σεφερλή υπενθυμίζοντας ότι μετά την τεράστια ζημία που έχουν υποστεί ή πρόκειται να υποστούν, επιφυλάσσονται για προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία διανομής πριν από δέκα ημέρες περίπου είχε ζητήσει από την εταιρεία παραγωγής του Μάρκου Σεφερλή να της προσκομίσει την έγγραφη σύμβαση με το σκηνοθέτη, υπενθυμίζοντας ότι η έλλειψή της παραβιάζει τη μεταξύ τους σύμβαση, στην οποία αναφερόταν ότι η εταιρεία παραγωγής έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες, όπως αυτή του σκηνοθέτη Μάνου Καμπίτη, για την περαιτέρω εκμετάλλευση της ταινίας.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται, επίσης, ότι και ο ΑΝΤ1 είχει συνάψει συμφωνία με την εταιρεία διανομής αγοράζοντας την ταινία για προβολή. Ωστόσο μετά την απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας της εκτιμάται ότι και στο κανάλι του Αμαρουσίου έχουν υποστεί ζημία με αποτέλεσμα να διεκδικήσουν και αυτοί κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

Λίγες ημέρες πριν, η ταινία «Χαλβάη 5-0» του Μάρκου Σεφερλή είχε αποσυρθεί από τη συνδρομητική πλατφόρμα όπου είχε ανεβεί, έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο σκηνοθέτης της, Μάνος Καμπίτης, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει πληρωθεί, αλλά και ότι δεν έχει υπογράψει καν την απαιτούμενη σύμβαση με την παραγωγό εταιρεία.