αυτοκτόνησε-στο-κελί-του-ο-ρουμάνος-πο-970605
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.12.2021 | 09:55

Αυτοκτόνησε στο κελί του ο Ρουμάνος που τσιμέντωσε τη γυναίκα του

Νεκρός μέσα στο κελί του στις φυλακές Ναυπλίου, εντοπίστηκε την Κυριακή, ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορούταν ότι σκότωσε και έθαψε μέσα σε τσιμέντο την 42χρονη φίλη του στην Κυπαρίσσια.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, Τον άνδρα βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του σωφρονιστικός υπάλληλος του Καταστήματος Κράτησης, κατά την μεσημεριανή καταμέτρηση, λίγο μετά τις 12:00. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα καθώς δεν είχε δώσει δείγματα μελαγχολίας.

Ο ίδιος σύμφωνα με τις πληροφορίες που βγαίνουν στο φως, φαίνεται ότι πήρε μέρος στην πρωινή καταμέτρηση, καθάρισε κατά τις 10:30 το κελί του μαζί με τους τρείς συγκρατούμενους του, πήγε στο μπάνιο, άνοιξε τη βρύση και λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε κρεμασμένος με ένα σεντόνι.

Ο 39χρονος άνδρας σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς είχε κριθεί προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, μετά τον εντοπισμό του πτώματος της 42χρονης συντρόφου του, Μόνικα Γκιούς.

Η 42χρονη Μόνικα Γκιούς από τη Ρουμανία είχε βρεθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο θαμένη μέσα σε τσιμέντο στην αυλή σπιτιού στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ήταν νεκρή τουλάχιστον 5-6 μήνες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ρουμάνου, Βασίλης Νουλέζας ανέφερε σε ανάρτησή του:

«Αυτοκτόνησε, απαγχονίστηκε σήμερα Κυριακή 13/12 πρωινές ώρες ο 39 χρόνος εντολέας μου Petre GEORGESCU υπήκοος Ρουμανίας.

Που κατηγορείται για την Ανθρωποκτονια με πρόθεση την δολοφονία της 49 Χρόνης Ρουμάνας συντρόφου του στην Κυπαρισσία και είχε κριθεί μετα την απολογία του προσωρινά κρατούμενος και κρατείτο στην δικαστική φυλακή Ναυπλίου.

Όπως μου είχε εξομολογηθεί του στοίχισε ότι τα ΜΜΕ που έδειξαν την φωτογραφία του προεξοφλούσαν εξ αρχής την ενοχή του χωρίς να διατηρήσουν την ελάχιστη επιφύλαξη η εν γένει δικονομική μεταχείριση του και το γεγονός ότι του επιτέθηκαν ομαδικά και τον ξυλοκόπησαν δύο φορές αυτοδικωντας συγκρατούμενοι του.

Είμαι ειλικρινά συντετριμμένος σοκαρισμένος για την θλιβερή τραγικήείδηση. Δεν είχε καν λογοδοτήσει ακόμη καν στην Δικαιοσύνη».