αυτή-είναι-η-χειρότερη-μπύρα-που-μας-αφ-97976
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.07.2022 | 16:09

Αυτή είναι η χειρότερη μπύρα που μας αφυδατώνει και μας γερνάει πιο γρήγορα

Υπάρχουν λίγα πράγματα πιο ικανοποιητικά σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα από μια ωραία παγωμένη μπύρα. Αλλά μην νομίζετε ότι αυτή η πρόσκαιρη δροσιά είναι ότι το καλύτερο για να ξεδιψάσει ο οργανισμός.

«Η μπύρα δεν παρέχει στο σώμα σας απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και στην πραγματικότητα αφυδατώνει», λέει η Roxana Ehsani , MS, RD, CSSD, LDN , διαιτολόγος και εκπρόσωπος των της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας στο eatthis.com.

Εξηγεί ότι αν και είναι υγρό, τραβάει το νερό από το σώμα και αφυδατώνει περισσότερο.

Η μπύρα τραβάει νερό από το σώμα

“Όταν το νερό τραβιέται από το σώμα σας, μπορεί επίσης να σας γεράσει, καθώς αφαιρεί την υγρασία που θα μπορούσε να κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο και αντ ‘αυτού το κάνει να στεγνώσει”, λέει.

Εκτός από τον αντίκτυπο στο δέρμα σας, μπορεί επίσης να επηρεάσει τη συνολική υγεία και τη γνωστική σας υγεία.

«Το αλκοόλ εξασθενεί επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα και άλλα εσωτερικά όργανα επηρεάζονται, όπως η καρδιά σας, και όσοι πίνουν συχνά αλκοόλ μπορεί να δουν αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των τιμών των τριγλυκεριδίων », λέει η Ehsani. «Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βλάψει την υγεία του εγκεφάλου και τη μνήμη και να προκαλέσει γνωστική έκπτωση».

Τέλος, το αλκοόλ έχει επίσης αρνητικό αντίκτυπο στον ύπνο.

«Μπορεί να σας κάνει να αποκοιμηθείτε γρήγορα, αλλά μειώνει τον ύπνο υψηλής ποιότητας REM », λέει η Ehsani. “Και η έλλειψη ύπνου υψηλής ποιότητας επίσης δεν σας βοηθά να αισθάνεστε ή να φαίνεστε καλύτερα”.

Η Νο 1 χειρότερη μπύρα που μας αφυδατώνει και μας γερνάει πιο γρήγορα

Και ο μόνος τύπος μπύρας που μπορεί να σας γερνάει πιο γρήγορα είναι αυτός που αναμιγνύεται με πρόσθετες πηγές ζάχαρης, όπως μια μπύρα αναμεμειγμένη με λεμονάδα, καθιστώντας την ένα αλκοολούχο ποτό γεμάτο ζάχαρη.

«Είναι πλούσια σε θερμίδες, υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και περιέχει αλκοόλ», λέει. “Τα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη δεν είναι επίσης διατροφικά πυκνά και θα πρέπει να περιορίζονται. Αλλά όταν αναμιγνύεται η μπύρα μαζί με τη ζάχαρη, προκύπτει ένα πολύ ανθυγιεινό ποτό. Μπορείτε να το πίνετε σε πολύ ειδικές περιπτώσεις ή να περιορίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο”.

Προσθέτει επίσης ότι τα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορούν επίσης να επιδεινώσουν την αφυδάτωση σας.

«Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης στο αίμα μπορεί να σας κάνει να αυξήσετε την ούρηση και να αφυδατωθείτε», αναφέρει.

και προτείνει να επιλέγετε μια ελαφριά μπύρα .

«Αν και μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην είναι λάτρεις της ελαφριάς μπύρας, η ελαφριά μπύρα έχει τη χαμηλότερη ποσότητα θερμίδων, τη χαμηλότερη ποσότητα υδατανθράκων και σακχάρων επίσης», λέει.

Τέλος, η Ehsani προσθέτει ότι πρέπει να πίνετε μπύρα με μέτρο.

«Ακριβώς επειδή επιλέγετε μια ελαφριά μπύρα δεν σημαίνει ότι πρέπει να πίνετε πολλές μπύρες». Οι Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τους Αμερικανούς 2020-2025 συνιστούν ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες για να παραμείνουν εντός της συνιστώμενης μερίδας την ημέρα.

«Αν αποφασίσετε να πιείτε περισσότερες από μία μπύρες, φροντίστε να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό ανάμεσα στα ποτά για να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο ενυδατωμένοι», προτείνει.

Tags: