αττική-ένα-ακατοίκητο-νησί-γεμάτο-υπέ-1056025
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.08.2022 | 08:55

Αττική: Ένα ακατοίκητο νησί γεμάτο υπέροχες παραλίες

Τα νησιά της Ελλάδας είναι δεκάδες και όχι μόνο αυτά που ξέρουμε ως μεγάλα και γνωστά.

Ένα από αυτά είναι το Εγγλεζονήσι, που στην πραγματικότητα έχει κι άλλα ονόματα όπως για παράδειγμα Γάιδαρος.

Ένα παραδεισένιο και μικρό νησάκι της Χαλκίδας με κρυστάλλινα νερά που σε καλούν να βουτήξεις και να νιώσεις ότι είσαι σε έναν εξωτικό προορισμό. Ένα ταξίδι από ψηλά σίγουρα θα σε ταξιδέψει. Και με την πρώτη ευκαιρία μια βόλτα με σκάφος εκεί θα σου μείνει αξέχαστη…

Τι θα δείτε στο Εγγλεζονήσι; Το Εγγλεζονήσι είναι μια καταπράσινη, ακατοίκητη νησίδα, με την πλούσια βλάστηση (κυρίως πεύκα) και τα χαρακτηριστικά, ανοιχτογάλανα νερά του Ευβοϊκού Κόλπου που το βρέχουν να συνθέτουν ένα σκηνικό που μοιάζει με… Μπαχάμες και σε καμία περίπτωση δεν θα περιμένατε να κρύβεται τόσο κοντά μας.

Όπως είπαμε το νησί έχει διάφορες ονομασίες και εκτός από Εγγλεζονήσι θα ακούσεις επίσης να το αποκαλούν Κτυπονήσι ή Γάιδαρο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μεγάλη και ακατοίκητη νησίδα στον Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο. Ένα καταπράσινο νησί πνιγμένο από δέντρα τα οποία καταλήγουν στο νερό.

Έχει επάνω του δύο λόφους και πάνω στον έναν από αυτούς υπάρχει ο ναός του Αγίου Νικολάου του Νέου. Στο νησάκι αυτό αν τον προσεγγίσεις θα μπορέσεις να κάνεις μπάνιο σε μια από τις τρεις παραλίες με την ψιλή άμμο. Διαθέτει επίσης διάφορα σημεία για καταδύσεις.

Τι θα δείτε στο Εγγλεζονήσι

Το Εγγλεζονήσι είναι μια καταπράσινη, ακατοίκητη νησίδα, με την πλούσια βλάστηση (κυρίως πεύκα) και τα χαρακτηριστικά, ανοιχτογάλανα νερά του Ευβοϊκού Κόλπου που το βρέχουν να συνθέτουν ένα σκηνικό που μοιάζει με… Μπαχάμες και σε καμία περίπτωση δεν θα περιμένατε να κρύβεται τόσο κοντά μας.

Απαρτίζεται από τρεις παραλίες, με υπόλευκη, ψιλή άμμο, με τις δύο να βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα και την τρίτη -που είναι και η μεγαλύτερη- να εκτείνεται από το ανατολικό έως το δυτικό μέρος του νησιού. Φυσικά και οι τρεις είναι ανοργάνωτες!

Οι ακτές του νησιού είναι ό,τι πρέπει τόσο για τους λάτρεις του ψαρέματος, όσο και για εκείνους που αγαπούν τις καταδύσεις, αφούτο βάθος του βυθού σε ορισμένα σημεία αγγίζει μέχρι και τα 80 μέτρα!

Το Εγγλεζονήσι έχει δύο μικρούς λόφους, στην κορυφή του ενός εκ των οποίων είναι χτισμένο ένα λευκό εκκλησάκι, του Αγίου Νικολάου του Νέου. Μάλιστα, κάθε χρόνο, στις 9 Μαΐου, οι ντόπιοι στήνουν γιορτή έξω από το ναό, με φαγητό και χορό ακριβώς μετά τη θεία λειτουργία. Τότε, η τοποθεσία γεμίζει με επισκέπτες που καταφθάνουν με καΐκια από το μικρό λιμανάκι της Δροσιάς.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο: