Αθωώθηκε υπάλληλος νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης για πρόσληψη με πλαστό πτυχίο

Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης αθώωσε τεχνικό, υπάλληλο νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για απάτη σε βάρος του δημοσίου κατ’ εξακολούθηση με ιδιαίτερα τεχνάσματα, καθώς κατηγορήθηκε ότι προσλήφθηκε με πλαστό πτυχίο, όπως η καθαρίστρια που οδηγήθηκε στη φυλακή στο Βόλο.

Ο συγκεκριμένος είχε προσληφθεί το 1989, όμως κατά τη διάρκεια των ερευνών για τους τίλους σπουδών του διαπιστώθηκε ότι το πτυχίο του Ευκλείδη (15ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, σήμερα) που είχε αποκτήσει ήταν πλαστό, με την έννοια ότι άλλαξε τον τελικό βαθμό από 13,8 σε 18,3. Έτσι απολύθηκε από το νοσοκομείο όπου δούλευε και κατηγορήθηκε για απάτη περίπου 260.000 ευρώ, όσοι δηλαδή οι μισθοί του από τότε που προσλήφθηκε.

Ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο αρνήθηκε την απάτη, λέγοντας ότι δεν προσλήφθηκε με το πτυχίο του Ευκλείδη, που είναι αντίστοιχη σχολή του λυκείου, αλλά ως απόφοιτος δημοτικού. Το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό του και τον αθώωσε κρίνοντας ότι δεν εξαπάτησε το δημόσιο, αφού η πρόσληψή του έγινε κανονικά.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΠΤΥΧΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΘΩΩΘΗΚΕ, ΠΛΑΣΤΟ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!