αθήνα-12-γυναίκες-από-αλβανία-χιλή-νιγη-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.02.2018 | 16:16

Αθήνα: 12 γυναίκες από Αλβανία, Χιλή, Νιγηρία, Λευκορωσία, Ουκρανία & Ρωσία συνελήφθησαν για πορνεία

Δεκατρία άτομα συνελήφθησαν, συνολικά, σε αστυνομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν σε οίκους ανοχής, στο κέντρο της Αθήνας, για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Τα άτομα αυτά κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης σφράγισης και της διευκόλυνσης ακολασίας, καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων πρόσωπων.

Παράλληλα συντάχθηκαν εκθέσεις αρχής σε βάρος δύο αλλοδαπών γυναικών για παραβάσεις του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.

Σημειώνεται, ότι από τα άτομα που συνελήφθησαν ο ένας είναι άνδρας και οι δώδεκα γυναίκες από Αλβανία, Χιλή, Νιγηρία, Λευκορωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ρωσία.

Επίσης, έπειτα από έρευνα για τη λειτουργία ηλεκτρονικής ιστοσελίδας, μέσω της οποίας κανονίζονταν ερωτικά ραντεβού έναντι χρηματικής αμοιβής, αστυνομικοί κανόνισαν ραντεβού με δύο αλλοδαπές γυναίκες, σε ξενοδοχείο στην Αθήνα. Όταν οι γυναίκες παρέλαβαν το χρηματικό αντίτιμο που αντιστοιχούσε στο ερωτικό ραντεβού, προσήχθησαν και σε βάρος τους συντάχθηκαν εκθέσεις αρχής για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων πρόσωπων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ επιπλέον ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες Δημοτικές Αρχές για την επανασφράγιση των οίκων ανοχής.