athens-ledra-νέα-απόπειρα-πλειστηριασμού-τον-δε-79846
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.11.2016 | 13:15

Athens Ledra: Νέα απόπειρα πλειστηριασμού τον Δεκέμβριο

Κομβική για την περαιτέρω στήριξη της τουριστικής ανάπτυξης της Αθήνας θεωρείται η εκ νέου απόπειρα πλειστηριασμού του Athens Ledra από την Alpha Bank που ορίστηκε για τις 7 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο έβαλε λουκέτο στις 31 Μαΐου και έκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί δύο αποτυχημένοι πλειστηριασμοί με τιμή εκκίνησης τα 47,8 εκατ. ευρώ. Ο πρώτος πλειστηριασμός, μάλιστα, διεκόπη από παρέμβαση εκπροσώπων του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου. Ο δεύτερος απέβη άκαρπος, ενώ και στον τρίτο πλειστηριασμό για το Athens Ledra η τιμή εκκίνησης δεν αλλάζει και παραμένει στα 47,8 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι παράγοντες της αγοράς θεωρούν το τίμημα υπερβολικό.

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία των 120 και πλέον εργαζομένων που ελπίζουν ακόμη να λάβουν τα δεδουλευμένα τους και να συνεχίσουν να εργάζονται στη μονάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το επόμενο δίμηνο αναμένεται να προχωρήσουν διαδικασίες από Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης που ελέγχουν ξενοδοχειακά ακίνητα (La Mirage, στην Ομόνοια, Κάνιγγος 21 στην Κάνιγγος, ακίνητο στην Ομήρου) αλλά και τον ΟΤΕ για το διατηρητέο στην Σταδίου για την ανεύρεση πιθανών επενδυτών για την εκ νέου αξιοποίησή τους. Πάντως, παρά την κινητικότητα, το χάσμα σε σχέση με το ξενοδοχειακό φορτίο της πρωτεύουσας του 2008 παραμένει. Από τότε έχουν κλείσει σχεδόν 90 ξενοδοχεία χωρίς ακόμα να έχει καλυφθεί το έλλειμμα.