αστυνομική-επιχείρηση-στο-ζεφύρι-871862
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.04.2021 | 13:15

Αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκτεταμμένο ρεπορτάζ για την πορεία της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Αστυνομίας για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στο Ζεφύρι, προβλήθηκε, την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ -1.

Το ρεπορτάζ αναφέρθηκε στις καθημερινές επιχειρήσεις της Αστυνομίας στο Ζεφύρι και στην ευρύτερη περιοχή, στις οποίες, εκτός από τις συμβατικές δυνάμεις Τάξης, Ασφαλείας και Τροχαίας παίρνουν μέρος εξειδικευμένες υπηρεσίες όπως το ΤΑΕ, η ΔΙ.ΑΣ, οι ΟΠΚΕ, τα ΜΑΤ και η Δίωξη Ναρκωτικών. Στις επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται, επίσης, αστυνομικοί σκύλοι και drones.

Ειδικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην επιχείρηση της Παρασκευής 2 Απριλίου 2021, οι αστυνομικοί έλεγξαν συνολικά 92 άτομα και 45 οχήματα και:

-προσήγαγαν 33 άτομα

-συνέλαβαν 16 ( για κλοπή, ναρκωτικά, παραβάσεις Κ.Ο. Κ. ) ΚΑΙ

-βεβαίωσαν 19 παραβάσεις του Κ. Ο. Κ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή στις 23 Μαρτίου 2021, λίγο πριν από τη δεύτερη, μέσα σε λίγες μέρες, επίσκεψη του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Ζεφύρι. Όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός, η εφαρμογή του σχεδίου θα αξιολογηθεί στα μέσα Απριλίου, ενώ ο ίδιος θα δει από κοντά τους εκπροσώπους του Δήμου Φυλής και τους αξιωματικούς, λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Πηγή: ertnews.gr

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.