ασταμάτητες-οι-κλοπές-στο-σπίτι-της-ξα-700954
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.11.2019 | 15:16

Ασταμάτητες οι κλοπές στο σπίτι της ξαδέρφης του Τάκη Θεοδωρικάκου (φωτο)

Πρόκειται για το όγδοο κατά σειρά περιστατικό κλοπής μέσα σε διάστημα δυο χρόνων που συμβαίνει στον παραθαλάσσιο οικισμό Κότρωνας της Ανατολικής Μάνης, που είναι χτισμένος στο μυχό ενός προφυλαγμένου από τον βοριά όρμου.

Εκεί βρίσκεται η πατρική κατοικία του υπουργού Εσωτερικών της κυβέρνησης, Τάκη Θεοδωρικάκου, την οποία επισκέπτεται κυρίως τα καλοκαίρια και ακριβώς από πάνω, το σπίτι της ξαδέρφης του Ζωής Θεοδωρικάκου- Ασημακούλα και του συζύγου της, Κωνσταντίνου Ασημακούλα το οποίο και μπήκε στο στόχαστρο “ποντικών” που δρουν στην περιοχή κυρίως τον χειμώνα εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών. Στο ίδιο σημείο, υπάρχουν άλλα δέκα περίπου σπίτια, που ανήκουν σε άλλα μέλη της οικογένειας Θεοδωρικάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες που κατάφεραν να ανοίξουν το πέτρινο σπίτι της ξαδέρφης του υπουργού Εσωτερικών πήραν σχεδόν όλες τις οικοσκευές που βρήκαν μπροστά τους, μεταξύ των οποίων και μια ακριβή τηλεόραση.

74918015_628923464308169_4914236863515983872_n

Το «έργο» τους διευκόλυνε και το γεγονός ότι δεν υπήρχαν κάμερες στην κατοικία αλλά ούτε καν συναγερμός ώστε να λειτουργήσουν αποθαρρυντικά για τους κλέφτες, οι οποίοι δεν έγιναν αντιληπτοί καθώς το σπίτι βρίσκεται σε απόσταση από το χωριό και σε ερημική τοποθεσία.

Εκτιμάται δε ότι πρόκειται για παραπάνω από δυο άτομα, ενώ οι αστυνομικές Αρχές επικεντρώνουν τις έρευνες τους σε πρόσωπα που είναι γνωστά στην περιοχή για την παραβατική τους συμπεριφορά καθώς έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο.

Το αγριογούρουνο

Όμως η κλοπή στο σπίτι της ξαδέρφης του υπουργού Εσωτερικών, δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό που απασχόλησε τις αστυνομικές Αρχές μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς ένας 28χρονος Έλληνας μαζί με έναν 39χρονο άγνωστο συνεργό του, που παραμένει ακόμη ασύλληπτος, παραβίασαν κατοικία στην περιοχή Ανατολικής Μάνης, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Στη συνέχεια, τράπηκαν σε φυγή και κρύφτηκαν σε λόφο για να ακολουθήσει αστυνομική επιχείρηση από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου, κατά την οποία συνελήφθη ο 28χρονος. Όπως διαπιστώθηκε κατά τη σύλληψη του, ο δράστης έφερε θλαστικό τραύμα στο μηρό από επίθεση αγριογούρουνου.

Τι είχε συμβεί: Ο άτυχος κλέφτης στη προσπάθεια του να κρυφτεί, μπήκε φουριόζος σε μια σπηλιά όπου μέσα βρισκόταν ένα αγριογούρουνο το οποίο του επιτέθηκε με αποτέλεσμα να του συνθλίψει το πόδι! Ο κλέφτης βγήκε από την κρυψώνα του ουρλιάζοντας με αποτέλεσμα να προδώσει τη θέση του. Έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να το συλλάβουν.

Να σημειώσουμε ότι ο 28χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και σύλληψη του άγνωστου συνεργού του.

Από την αστυνομική έρευνα έχει προκύψει μέχρι στιγμής πως οι δύο άντρες είχαν διαπράξει εχθές ακόμη δυο κλοπές, αλλά και 2 ακόμη απόπειρες ληστείας σε κατοικίες, της περιοχής ενώ δεν αποκλείεται να σχετίζονται και με την κλοπή στο σπίτι της ξαδέρφης του υπουργού Εσωτερικών, κάτι που ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα