ασπρόπυργος-φυλάκιση-35-ετών-στον-ιδιο-440731
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.10.2021 | 13:43

Ασπρόπυργος: Φυλάκιση 3,5 ετών στον ιδιοκτήτη της “φάρμας-κολαστήριο”

Ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, με αναστολή, και χρηματική ποινή 3.600 ευρώ, επέβαλε το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον ιδιοκτήτη της μονάδας ιπποειδών στον Ασπρόπυργο που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κακοποίηση ζώων.

Ο 72χρονος κατηγορούμενος ήταν απών από το δικαστήριο, εκπροσωπούμενος από δικηγόρο, ο οποίος έκανε λόγο για «στοιχεία υπερβολής» εκ μέρους των μαρτύρων, μελών φιλοζωικών οργανώσεων, αρνούμενος τα περί κακοποίησης και αποδεχόμενος πως ο εντολέας του «δεν τήρησε τους κανόνες ευζωίας των αλόγων». Ζήτησε, επίσης, να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς «ασκεί πια αυτήν την δραστηριότητα», αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

Στο δικαστήριο επιδείχθηκαν πολλές φωτογραφίες που περιέχονται στην δικογραφία, οι οποίες είναι σοκαριστικές για τις συνθήκες που ζούσαν 16 άλογα μέσα στην μονάδα. Το υλικό είχε συλλεχθεί κατά τη διάρκεια αυτοψίας που είχε διατάξει η Εισαγγελία, ύστερα από καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών. Τα ζώα ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες, ήταν σκελετωμένα από την έλλειψη τροφής, πληγωμένα και δεμένα, χωρίς προστασία, ενώ εντός του χώρου βρισκόταν ένα νεκρό καμένο άλογο.