άσυλο-ανιάτων-καλείται-να-πληρώσει-πά-95178
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.08.2016 | 14:15

Άσυλο Ανιάτων: Καλείται να πληρώσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ ΕΝΦΙΑ

Το Άσυλο Ανιάτων, ένα από τα ιστορικότερα κοινωφελή μη κερδοσκοπικά σωματεία στην Ελλάδα, καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ που ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ασύλου, το σωματείο διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία που προέρχεται από δωρεές ιδιωτών. «Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι στο σύνολο των 887 συνολικών ακινήτων μας ο περυσινός ΕΝΦΙΑ ανερχόταν στα 908.839,73 € και ο φετινός στα 1.028.000,05 € παρά το ότι δεν έχει αυξηθεί η περιουσία μας», αναφέρει το Άσυλο, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Από την πλευρά του αυτό που ζητά από την κυβέρνηση είναι να αντιμετωπιστεί «ως ένα ιστορικό φιλανθρωπικό σωματείο το οποίο έχει φροντίσει με τις δικές του δυνάμεις χιλιάδες συνανθρώπων μας μέχρι σήμερα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το ίδρυμα περιθάλπει 200 ασθενείς (το 80% αυτών ακρατικοί και κατάκοιτοι) από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πάσχουν από εγκεφαλοπάθειες, παραπληγίες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος, τετραπληγίες, ενώ για την περίθαλψή τους εργάζονται 140 άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, τέλος, ότι τα 396 ακίνητα από αυτά που συνολικά βρίσκονται στην κατοχή του ιδρύματος είναι ανοίκιαστα και επομένως δεν αποφέρουν κανένα έσοδο.