άρτα-ζευγάρι-νεαρών-μετέφερε-47-κιλά-χα-509803
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.07.2018 | 11:26

Άρτα: Ζευγάρι νεαρών μετέφερε 47 κιλά χασίς

Φαινομενικά, έδιναν την εικόνα ζευγαριού που ξεκινούσε ανέμελο για τις διακοπές του, ένας 23χρονος και η 19χρονη φίλη του που κινούνταν στην περιοχή Άγιος Δημήτριος της Άρτας με το Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο νεαρός. Δεν κατάφεραν, όμως, να ξεγελάσουν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Χάρη στις πληροφορίες που είχαν φτάσει στις αρχές, το ύποπτο αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε για έλεγχο και κατά την έρευνα που έγινε στο χώρο των αποσκευών εντοπίστηκαν τέσσερις σάκοι οι οποίοι περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 46 κιλών και 800 γραμμαρίων, με αποτέλεσμα να βρεθεί με χειροπέδες το ζευγάρι των δυο νεαρών Ελλήνων που τους είχε παραλάβει από την ελληνοαλβανική μεθόριο.

Το χασίς κατασχέθηκε, όπως και το αυτοκίνητο το οποίο ανήκε σε έναν 41χρονο Έλληνα που αναζητείται. Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών. Η προανάκριση συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί αν είναι μέλη ευρύτερου κυκλώματος και σε ποιους θα παρέδιδαν το παράνομο φορτίο.