αποζημιώνονται-οι-ηριάννα-και-περικλ-623851
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.05.2019 | 14:54

Αποζημιώνονται οι Ηριάννα και Περικλής για τις μέρες που έμειναν στη φυλακή

Αποζημίωση στους Ηριάννα και Περικλή 15 ευρώ ημερησίως στον καθένα για κάθε ημέρα από τις 400 ημέρες που έμειναν στη φυλακή, επιδίκασε με απόφασή του το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών. Κάνοντας δεκτή σχετική προσφυγή που είχαν καταθέσει οι δυο αθωωθέντες σε δεύτερο βαθμό για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», το δικαστήριο τους δικαίωσε, καθώς αναγνώρισε το λάθος της διοίκησης και συγκεκριμένα την παραμονή τους στη φυλακή με βάση την πρωτόδικη απόφαση που τους είχε κρίνει ενόχους και τους είχε καταδικάσει σε κάθειρξη 13 ετών.

Όπως τόνισαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των Ηριάννα και Περικλή η παραμονή τους στη φυλακή εκτός του ότι ήταν άδικη, αποτέλεσε τροχοπέδη για την επαγγελματική τους εξέλιξη αλλά και τους στιγμάτισε κοινωνικά.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους η Ηριάννα δεν εργάζεται πια στο διδασκαλείο εκμάθησης νεοελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς. Και αυτό καθώς την θέση της κατέλαβαν μεταπτυχιακοί φοιτητές που συγκέντρωσαν περισσότερα μόρια όσο εκείνη βρίσκονταν στη φυλακή.

«Τους έκοψαν τα φτερά» ανέφερε η υπεράσπιση του Περικλή, ζητώντας από το δικαστήριο να αναγνωρίσει το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που προβλέπει ο νομός δηλαδή 29 ευρώ ημερησίως.

Τελικά με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο τους επιδίκασε αποζημίωση ύψους 15 ευρώ για κάθε μέρα κράτησης, δηλαδή συνολικά 6.000 ευρώ στον καθένα.