αποκαλύψεις-σεμέδο-μετά-τη-μήνυση-άγν-936527
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.09.2021 | 20:34

Αποκαλύψεις Σεμέδο: Μετά τη μήνυση άγνωστος μου ζήτησε 15.000 ευρώ

Ένα μήνυμα που δέχτηκε από άγνωστο προφίλ στο Instagram και με το οποίο του ζήταγαν, λίγο πριν τη σύλληψή του, ποσό 15.000 ευρώ για να μην πάει στη φυλακή, φέρεται να επικαλέστηκε σήμερα στην ανακρίτρια, κατά την απολογία του για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού σε βάρος 17χρονης, ο Ρούμπεν Σεμέδο.

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αμέσως μετά την απολογία του, διάρκειας 2,5 ωρών αφέθηκε ελεύθερος με μόνο περιοριστικό όρο αυτόν της καταβολής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ. Ο ίδιος βγαίνοντας από το γραφείο της ανακρίτριας περιορίστηκε να πει μόνο στους δημοσιογράφους ότι είναι αθώος.

Το μήνυμα που φέρεται να επικαλέστηκε ενώπιον της ανακρίτριας, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, ήταν, όπως φέρεται να είπε, δυο ώρες πριν τη σύλληψη του και ενώ είχε υποβληθεί μήνυση σε βάρος του από την 17χρονη. Το μήνυμα του εστάλη από άγνωστο σε εκείνο προφίλ και έγραφε: «Καλή τύχη στη φυλακή. Ή δώσε μας 15.000 ευρώ για να μη πας φυλακή».

Αμέσως μετά την απολογία του Σεμέδο ανακρίτρια και εισαγγελέας στάθμισαν τα δεδομένα της δικογραφίας, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφασή τους να αφήσουν ελεύθερο τον κατηγορούμενο με μόνο έναν όρο καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι εξής παράμετροι:

– Κατά πληροφορίες ανακρίτρια και εισαγγελέας εντόπισαν κενά  στις απαντήσεις της 17χρονης καταγγέλλουσας κατά τη διάρκεια της κατάθεσης που η ίδια έδωσε σήμερα ενώπιον τους, πριν ξεκινήσει την απολογία του ο ποδοσφαιριστής.

– Ακόμη εντοπίστηκαν αντιφάσεις στις καταθέσεις της 16χρονης και της 17χρονης παθούσας, με την πρώτη να καταθέτει: «Εάν πίστευα ότι είχε βιάσει την καταγγέλλουσα ο Σεμέδο δε θα κανόνιζα να βγω την επόμενη μέρα μαζί του. Αλλά ούτε και η καταγγέλλουσα μου είπε πώς θα πας εσύ να συναντηθείς με τον ποδοσφαιριστή μετά από όλα αυτά που έγιναν».

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες καθοριστικό ρόλο φέρεται να έπαιξε για την κρίση ανακρίτριας και εισαγγελέα, το γεγονός της παραμονής των δυο κοριτσιών στο σπίτι του Σεμέδο μετά τον καταγγελόμενο βιασμό της 17χρονης από τον ποδοσφαιριστή και τον 40χρονο Νιγηριανό.

Πιο συγκεκριμένα, η παθούσα αν και είχε τη δυνατότητα να φύγει από το σπίτι και παρά την ερώτηση από τη φίλη της σχετικά με το εάν θέλει να αποχωρήσουν, τελικά παρέμειναν εκεί μέχρι το απόγευμα της επόμενη ημέρας.

Ακόμη, ρόλο έπαιξε στην κρίση ανακρίτριας και εισαγγελέα η ιατροδικαστική έκθεση στην οποία διαπιστώθηκαν μόνο παλαιές ρήξεις στο σώμα της καταγγέλλουσας, ενώ δεν προέκυψαν πρόσφατες κακώσεις και εκχυμώσεις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι αύριο απολογείται στην ανακρίτρια ο έτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης ο 40χρονος Νιγηριανός, ο οποίος επίσης αντιμετωπίζει το αδίκημα του ομαδικού βιασμού σε βάρος της 17χρονης.