απέτρεψαν-τον-πλειστηριασμό-σπιτιού-1103838
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.12.2022 | 11:35

Απέτρεψαν τον πλειστηριασμό σπιτιού

Μετά από παρέμβαση σωματείων και φορέων της Θεσσαλονίκης απετράπη προσωρινά η διενέργεια πλειστηριασμού σπιτιού λαϊκής οικογένειας. Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης έγινε κινητοποίηση στα γραφεία του Συμβολαιογραφείου που θα διενεργούσε πλειστηριασμό, στην οδό Βενιζέλου 43, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η κινητοποίηση έγινε μετά από κάλεσμα της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων, γιατί όπως επεσήμανε «άλλο ένα σπίτι λαϊκής οικογένειας βγαίνει σε πλειστηριασμό, άλλη μια οικογένεια με ανήλικο παιδί κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο, επειδή “έτσι λέει ο νόμος”».

«Η εταιρία Do Value προχωράει σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επειδή ο συνταξιούχος αυτοαπασχολούμενος είχε πάρει δάνειο 190.000 ευρώ, το οποίο εξυπηρετούσε κανονικά μέχρι το 2010, που λόγω της κρίσης άρχισε να μπαίνει στη δίνη της οικονομικής δυσχέρειας. Σήμερα έφτασε να οφείλει με τα πανωτόκια, 600.000 ευρώ. Η συναδέλφισσα γυναίκα του είναι εμποροϋπάλληλος σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ που εργάζεται 4ωρη και έχουν ένα ανήλικο παιδί, μαθητή γυμνασίου», σημειώνει η Ένωση.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Δημήτρης Μπελόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψουμε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών λαϊκών οικογενειών, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, ενώ κάλεσε σε οργάνωση και συσπείρωση στα σωματεία, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».