απαγωγή-λεμπιδάκη-αθώα-η-19χρονη-που-εί-5290
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.01.2020 | 15:22

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Αθώα η 19χρονη που είχε εμπλακεί στην πολύκροτη υπόθεση

Αθώα έκρινε το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου την 19χρονη πλέον κοπέλα που έκατσε σήμερα στο εδώλιο του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων, για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 16χρονη τότε κοπέλα, ήταν η αποστολέας επιστολών και μηνυμάτων προς την οικογένεια Λεμπιδάκη.

Πρόκειται για την κόρη του 62χρονου άνδρα, του «μεσίτη» όπως τον αποκαλούσαν, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2019 είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 2 μηνών για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Η κοπέλα κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος ήταν ανήλικη, 16 ετών,και για τον λόγο αυτό δεν δικάστηκε μαζί με τους υπόλοιπους 12 κατηγορούμενους.

Οι κατηγορίες που την βάρυναν ήταν: συνέργεια στην αρπαγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη και συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης.

Η ίδια, προανακριτικά, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ιδέα για την υπόθεση και ότι ενήργησε σύμφωνα με τα όσα της είχε υποδείξει ο πατέρας της.

«Για όποιες ενέργειες της καταλογίζονται ότι έχει κάνει, δεν γνώριζε ότι αυτές συνδέονται με τη συγκεκριμένη απαγωγή και ούτε θα μπορούσε να υποπτευθεί κάτι τέτοιο», είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2017 ο δικηγόρος της Γιώργος Φρατζεσκάκης.

Μετά την απολογία της στον αρμόδιο ανακριτή, η 16χρονη, τότε, κοπέλα είχε αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας της μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή διαδικασία έγινε παρουσία του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πηγή: Cretapost