αντιπεριφερειάρχης-π-π-για-βίλια-δεν-κ-933214
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.08.2021 | 09:30

Αντιπεριφερειάρχης Π.Π. για Βίλια: Δεν κινδυνεύουν οικισμοί -Προληπτικές οι εκκενώσεις

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής υποστήριξε ότι η φωτιά στα Βίλια είναι ανεξέλεγκτη, αλλά στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κίνδυνος για τους οικισμούς.

Συνεχίζεται η μάχη με της φλόγες στα Βίλια καθώς η φωτιά εξακολουθεί να καίει την περιοχή. Κατά τη διάρκεια της νύχτας δόθηκε εντολή για εκκένωση πέντε οικισμών και ενός γηροκομείου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, με δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, τόνισε ότι σε πρώτη φάση δεν κινδυνεύουν οικισμοί και οι εκκενώσεις που έγιναν ήταν προληπτικού χαρακτήρα.

«Είναι ανεξέλεγκτη η φωτιά. Ελπίδα μας είναι να μην είναι ισχυροί οι άνεμοι και από ότι φαίνεται θα διατηρηθούν έτσι και αυτό θα είναι καταλυτικό για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Ευελπιστούμε τα εναέρια μέσα να περιορίσουν κατά το δυνατό την πυρκαγιά για να γίνουν επίγειες επιχειρήσεις εκεί που δεν μπορούν τώρα. Δεν κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή οικισμοί αλλά προληπτικά λόγω του καπνού εκκενώνονται», ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια ο κ. Κόκκαλης ερωτήθηκε για τις ζημίες που έχουν προκληθεί και υπογράμμισε ότι θα πρέπει πρώτα να πέσει η φωτιά για να βγουν συμπεράσματα. Παράλληλα τόνισε ότι για τα Βίλια υπάρχουν καταγγελίες ότι η φωτιά μπορεί να ξεκίνησε από εμπρησμό.