Άνοιξε η Συγγρού: Πού στρέφονται οι έρευνες για την έκρηξη
Στην κυκλοφορία έχει δοθεί ξανά η λεωφόρος Συγγρού, η οποία είχε κλείσει και στα δύο ρεύματα από τον Νέο Κόσμο έως την Φιλελλήνων, λόγω της ισχυρής έκρηξης σε κτήριο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/1).
Ο δρόμος άνοιξε στις 21:00, καθώς έπρεπε να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του διότι υπήρχαν συντρίμμια στο σημείο με κομμάτια από τζάμια, αλλά και διάφορα υλικά.
Ο τελευταίος απολογισμός αναφέρει τον σοβαρό τραυματισμό ενός ηλικιωμένου άνδρα, καθώς και εκτεταμένες ζημιές σε άλλα κτίρια και σπίτια, ενώ αστυνομικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι «αν δεν ήταν γενική αργία θα θρηνούσαμε 100 νεκρούς. Γλιτώσαμε από θαύμα». Ταυτόχρονα, πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων τονίζουν ότι η Συγγρού θα πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία αργά το βράδυ, οπότε και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκομιδής των συντριμμιών.
Οι έρευνες για το περιστατικό είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν οριστεί δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες, με σκοπό να αποσαφηνιστούν τα αίτια της έκρηξης.
Η πρώτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική και σύμφωνα με μαρτυρία του ιδιοκτήτη σχολής χορού επί της Συγγρού 3, ήταν πως επρόκειτο να εκκενωσει το κτίριο διότι υπήρχε διαρροή υγραερίου.
Παρόλα αυτά, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής αναφέρει ότι το κτήριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου, σε αντίθεση με το κτήριο στον αριθμό 7. Μάλιστα, φαίνεται ότι το ωστικό κύμα από την έκρηξη, προκάλεσε τη διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7.
Προτεινόμενα άρθρα
07.08.2026 | 07:20
06.08.2026 | 20:59





