αναγνωστόπουλος-τι-λέει-για-τη-μετακό-966769
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.10.2022 | 20:00

Αναγνωστόπουλος: Τι λέει για τη μετακόμιση της Λυδίας στις Φιλιππίνες

«Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σίγουρα δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη», αναφέρει ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης σχετικά με την απόφαση της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς να παρουν την μικρή Λυδία και να μεταβούν στις Φιλιππίνες.

Την είδηση για την επιστροφή της οικογένειας της Καρολάιν στις Φιλιππίνες μετέδωσε το TheNewspaper.gr σύμφωνα με το οποίο οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας πήραν αυτή την απόφαση προκειμένου να προστατέψουν την 2χρονη εγγονή τους και να εξασφαλίσουν για εκείνη ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον που δεν θα της θυμίζει την δολοφονία της μητέρας της από τον πατέρα της.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μέσα από τη φυλακή φαίνεται πως έχει αιφνιδιαστεί με την εν λόγω απόφαση των πρώην πεθερικών του καθώς η πρώτη αντίδραση δια στόματος του συνηγόρου υπεράσπισης του δεν αποκλείει ακόμα και την επίλυση του ζητήματος μέσω της δικαστικής οδού.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο TheNewspaper.gr πως «Πρόκειται για μία απρόσμενη παραβίαση του δικαιώματος της επικοινωνίας για την οικογένεια του εντολέα μου. Αυτή η εξέλιξη και η μη επικοινω νία με τους γονείς του Μπάμπη, δεν θα κάνει καλό στο παιδί. Είμαι βέβαιος ότι θα δοθεί μία λύση μέσω της δικαστικής οδού. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σίγουρα δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για την προάσπιση του παιδιού, όπως η παραίτηση από δικαιώματα και η μεταβίβαση της περιουσίας του εντολέα μου».

Η μητέρα της Καρολάιν Σούζαν Κράους και η μικρή Λυδία μετέβησαν αεροπορικώς στη Μανίλα την Κυριακή όπου για ένα διάστημα θα μείνουν μαζί με την αδελφή της δολοφονημένης κοπέλας.

Η οικογένεια έχει εκφράσει ήδη την σκέψη να εγκατασταθεί μόνιμα στις Φιλιππίνες και η επικοινωνία με τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να γίνεται μέσω Skype, για το οποίο θα καταθέσει αίτημα προς το δικαστήριο, ενώ υπάρχει ακόμα και η σκέψη να αλλάξει το επίθετο του παιδιού.