αμαλιάδα-σοκάρουν-οι-λεπτομέρειες-γι-1155662
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.03.2023 | 20:51

Αμαλιάδα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον 14χρονο που πυροβόλησε την αδερφή του

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αμαλιάδας μετά τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής (24/3), όταν ένα 10χρονο κορίτσι δέχτηκε πυροβολισμό με κυνηγετικό όπλο από τον αδερφό της, περίπου 14 ετών και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, συνοδεία της αστυνομίας.

Ο πυροβολισμός δεν απέβη μοιραίος καθώς η σφαίρα χτύπησε την 10χρονη στον μηρό. Φέρεται πως λόγω του βάρους του όπλου, ο 14χρονος αδερφός της δεν ήταν σε θέση να το σηκώσει ψηλότερα.

Το κορίτσι διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου οι γιατροί έκριναν πως το τραύμα της είναι αρκετά σοβαρό.

Μετά την είδηση του σοκαριστικού ατυχήματος, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του παππού των δύο ανηλίκων με την κατηγορία της πλημμελούς φύλαξης των παιδιών, καθώς εκείνες τις ώρες τα παιδιά έπαιζαν στο σπίτι του.

Σύμφωνα με συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας, ο 14χρονος πολύ πιθανόν να είχε πάρει το όπλο που ήταν κρυμμένο κάτω από το στρώμα του κρεβατιού του παππού και της γιαγιάς και να το είχε κρύψει σε άλλο σημείο χωρίς να ενημερώσει κανέναν.