αλβανία-εθνικιστές-βανδάλισαν-μνημε-562514
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.12.2018 | 23:00

Αλβανία: Εθνικιστές βανδάλισαν μνημείο Μακεδονομάχου

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καταστροφές στο μνημείο του Μακεδονομάχου Θύμιου Λιώλη στο χωριό Κρανιά των Αγίων Σαράντα στην Αλβανία προκάλεσαν άγνωστοι το απόγευμα της Δευτέρας.

Οπως αναφέρει το himara, οι δράστες, που φέρεται να είναι Αλβανοί εθνικιστές, έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους του χωριού, οι οποίοι άρχισαν να τους αναζητούν μαζί με την αστυνομία στον κάμπο της περιοχής Βούρκου όπου βρήκαν καταφύγιο.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι αρχικά έγινε αντιληπτός ο ένας από τους δράστες έγινε αντιληπτός από τους άτομα που βρίσκονταν στο καφενείο του χωριού. Ο δράστης κυνηγήθηκε από κατοίκους και κατευθύνθηκε προς τα χωράφια, όπου φέρεται να τον περίμεναν οι συνεργοί του σε Ι.Χ.. Σύμφωνα με το himara, οι συνεργοί του, όταν άκουσαν τις φωνές των κατοίκων φοβήθηκαν και τον άφησαν.

Το μνημείο πριν τον βανδαλισμό

Κώστας Παναγιωτάκης

O Κώστας Παναγιωτάκης, πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με εμπειρία άνω των 20 ετών στο αυτοδιοικητικό & πολιτικό ρεπορτάζ. Τα τελευταία χρόνια κατέχει θέσεις ευθύνης σε Μέσα τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας. http://www.linkedin.com/in/kostas-panagiotakis-45333141b