άλλαξε-χέρια-το-ξενοδοχείο-χίλτον-στο-83194
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.10.2016 | 19:45

Άλλαξε χέρια το ξενοδοχείο Χίλτον στο κέντρο της Αθήνας

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα χέρια της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου του Costa Navarino και των Τούρκων, πέρασε και επισημα το ξενοδοχείο Χίλτον στο κέντρο της Αθήνας. Την επιβεβαιωση έκανε και ανακοίνωση της κοινοπραξίας η οποία αναφέρει:

Οι ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V. ανακοινώνουν την υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του 97,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Ιονική Ξενοδοχιακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.

Η εταιρεία Home Holdings Συμμετοχών Α.Ε., με μετόχους τις ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V. προχώρησε σήμερα σε σύναψη συμφωνίας με την Alpha Bank A.E. για την αγορά του πλειοψηφικού ποσοστού (περίπου 97,3%) του μετοχικού κεφαλαίου της Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτρια εταιρία του Ηilton Athens.

Η συμφωνία αυτή ακολουθεί την απόφαση της Alpha Bank A.E., της 5ης Αυγούστου 2016, με την οποία η κοινοπραξία των ως άνω εταιρειών επιλέχθηκε ως προτιμητέος επενδυτής στο πλαίσιο της αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών που υποβλήθηκαν στο διεθνή διαγωνισμό.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, που τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η εταιρία θα προβεί σε νέα ανακοίνωση.

Σχετικά με τη D-Marine Investments Holding B.V.:

Η D-Marine Investments Holding B.V. εδρεύει στην Ολλανδία (Άμστερνταμ).  Η εταιρεία δραστηριοποιείται ως θυγατρική της Dogus Holding A.S.  Ο ‘Ομιλος Dogus ιδρύθηκε το 1951 και απασχολεί περισσότερους από 55,000 εργαζόμενους.  Κατέχει δεσπόζουσα θέση στην Τουρκική και διεθνή οικονομία με παρουσία σε 8 βασικούς τομείς – χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αντιπροσώπευση αυτοκινητοβιομηχανιών, κατασκευές, μέσα μαζικής ενημέρωσης, τουρισμός, διαχείριση ακινήτων, ενέργεια και εστίαση – με περισσότερες από 330 θυγατρικές και συγγενείς εταιρείες.

Με έτος ίδρυσης το 1976, ο τουριστικός βραχίονας του Ομίλου, Dogus Tourism Group, δραστηριοποιείται στους τομείς της φιλοξενίας (D-Hotels and Resorts), του θαλάσσιου τουρισμού / μαρινών (D-Marin) και MICE (Antur).  H D-Hotels and Resorts κατέχει (εξ ολοκλήρου ή μέσω συνεργασιών) και διαχειρίζεται πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, beach και yacht clubs στην Τουρκία, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Καραϊβική, εγκατεστημένα σε ιστορικούς προορισμούς παγκοσμίας φήμης και κάλλους.

Σχετικά με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε.:

Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. είναι  εταιρία ανάπτυξης και διαχείρισης τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ο φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, μίας από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο.  Στην καρδιά της φιλοσοφίας της εταιρείας είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, η ανάδειξη της ιστορικής κληρονομίας και η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.

Πηγή: imerisia.gr

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.