αγωνιστικές-κινήσεις-συσπειρώσεις-ο-634815
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.06.2020 | 14:25

Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις ΟΤΑ: Ο κ. Μίχος θέλει συμβασιούχους υπό ομηρία και υποταγή

Την απόφαση του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας να ασκήσει έφεση στην απόφαση  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις 27 εργαζομένων των κοινωνικών δομών (Παιδικοί Σταθμοί, ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι), καταδικάζει με ανακοίνωσή της η οργάνωση “Αγωνιστικές Κινήσεις Συσπειρώσεις ΟΤΑ”.

Αναλυτικά:

“Μετά τα χειροκροτήματα για την δράση όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, η κυβέρνηση, δια στόματος Υπ. Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκου, έδειξε τις πραγματικές τις προθέσεις: «Καμία σκέψη για μονιμοποίηση εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς» (αφού τρέχει το ΕΣΠΑ), για το αβέβαιο μέλλον των εργαζομένων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι που δουλεύουν πάνω από 10 χρόνια, καθώς η προκήρυξη μπορεί να τους αφήσει απ’ έξω, «τι να κάνουμε; πρέπει να δουλέψουν και οι νέοι άνθρωποι» !!! Για τα χιλιάδες αιτήματα για κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό «μόνο περίπου 900 θέσεις για όλους τους δήμους». Άγνωστη η τύχη της ¨ουράς¨ της 3Κ. Παράταση 3 μηνών (έως τέλη Οκτωβρίου) στο πόρισμα της επιτροπής των σοφών για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Αυτά ανακοίνωσε ο Υπ. Εσωτερικών στην Ε.Ε τΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙης ΠΟΕ – ΟΤΑ, η οποία δέχτηκε την πρόσκληση του μια ημέρα πριν την προκηρυγμένη στάση εργασίας. Σοβαρές οι ευθύνες για όλες τις παρατάξεις της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που αντί να οργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων για να δοθεί μια απάντηση αντίστοιχη του εμπαιγμού και της επίθεσης που δέχονται, παίζουν το παιχνίδι των κυβερνήσεων, με στημένες συναντήσεις και διαλόγους, σπέρνοντας ηττοπάθεια και απογοήτευση και υπονομεύοντας κάθε δυναμική αγωνιστική προοπτική.  Κι ενώ η διάλυση των υπηρεσιών συνεχίζεται, οι ιδιώτες εισέρχονται, με τις ευλογίες των Δημάρχων, ως εκφραστές της καλής λειτουργίας και εξυπηρέτησης του δημότη. Είναι πολλά τα λεφτά !!!

Απόλυτα εναρμονισμένος με την κυβερνητική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των ελαστικών μορφών εργασίας, των κοινωφελών προγραμμάτων, είναι και ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Μίχος, ο οποίος θέλει να  ασκήσει έφεση στη 589/2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει και μονιμοποιεί 27 εργαζόμενους στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου (ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο Σπίτι, παιδικοί σταθμοί)  μετά από 10-15 έτη συνεχιζόμενης εργασίας, αναγνωρίζοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο κ.Λάμπρος Μίχος δεν θέλει μόνιμο προσωπικό,  αλλά συμβασιούχους υπό ομηρία και υποταγή. Αυτός είναι άλλωστε ο πραγματικός λόγος που θέλει να ασκήσει έφεση. Ίσως ο πρώτος δήμαρχος σε όλη την χώρα.

Η εκδικητική αυτή απόφαση έρχεται ως απάντηση στην αγωνιστική διάθεση όλων των εργαζομένων, οι οποίοι δεν υπέκυψαν σε απειλές και σε εκφοβισμούς, καθώς υπερασπίστηκαν τα εργασιακά τους δικαιώματα και δεν εργάστηκαν κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, διεκδίκησαν την πληρωμή τους όταν έμεναν 4 μήνες και πλέον απλήρωτοι, αγωνίστηκαν για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Αυτό είναι το έγκλημα. Αυτή είναι η τιμωρία.

 Καταδικάζουμε κάθε τέτοια πρακτική. Χαιρετίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στους αγωνιζόμενους  εργαζόμενους  που διεκδικούν την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Καλούμε την Δημοτική Αρχή της Αγίας Βαρβάρας να αποδεχτεί την απόφαση του μονομελούς δικαστηρίου και να μην ασκήσει έφεση. Να αποσύρει άμεσα το θέμα από την οικονομική επιτροπή, η οποία καλείται την Τρίτη και ώρα 10:00 το πρωί να το ¨συζητήσει¨ δια περιφοράς, ενώ μάλιστα δεν  έχει σταλεί η σχετική εισήγηση για το θέμα αυτό. Έτσι θέλει να πάρει αποφάσεις ο κ. Λάμπρος Μίχος για θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον τόσων εργαζομένων, τόσων οικογενειών αλλά και ολόκληρων υπηρεσιών. Χωρίς τους εργαζόμενους, μακριά από τους δημότες και με κλειστά μικρόφωνα.

Καλούμε το σωματείο εργαζομένων Αγίας Βαρβάρας και τα σωματεία των όμορων δήμων να αποτρέψουν δυναμικά μια τέτοια εξέλιξη. Οι εργαζόμενοι/ες του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και των όμορων δήμων πρέπει να απαιτήσουν να μην ασκηθεί έφεση. Να μην χαθεί η ευκαιρία να ενισχυθούν οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες με 27 μόνιμους εργαζόμενους μετά από 10-15 χρόνια εργασίας.

Καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ να παρέμβουν για να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη.

Τέλος καλούμε κάθε σκεπτόμενο δημότη, ωφελούμενο από τις υπηρεσίες, κάθε γονέα, κάθε ηλικιωμένο να στηρίξει τις δράσεις των εργαζομένων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Η ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ Η ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ  ΠΟΙΟΤΙΚΗ  ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!!!”