αγωγή-15-εκατ-ευρώ-στον-mr-jumbo-για-το-δυστύ-416143
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.11.2017 | 09:30

Αγωγή 1,5 εκατ. ευρώ στον «Mr. Jumbo» για το δυστύχημα με την Πόρσε

Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ ζητάει η οικογένεια του Υπάτιου Πατμάνογλου από τον «Μr Jumbo» και την ασφαλιστική εταιρεία με αγωγή που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για τον τραγικό θάνατο της συζύγου και του παιδιού του εννέα μήνες μετά το τροχαίο δυστύχημα.

Μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις καθώς την περασμένη εβδομάδα έφυγε από την Τροχαία η δικογραφία και εστάλη στην Εισαγγελία Θηβών προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρουν ποινικές ευθύνες τρίτα πρόσωπα πέραν του 24χρονου οδηγού Γιώργου Βακάκη, που έχασε τη ζωή του μαζί με τον συνοδηγό φίλο του Ανδρέα Γεωργακόπουλο. Ετσι, αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει εμπλοκή άλλου ατόμου, η υπόθεση, όπως λένε αξιωματικοί της Τροχαίας, θα μπει στο αρχείο. Μήνας σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτός που έρχεται, καθώς, εκτός από την αγωγή που κατέθεσε η πλευρά Πατμάνογλου και την ολοκλήρωση της δικογραφίας, έχει συνταχθεί και η έκθεση των πραγματογνωμόνων που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια πώς συνέβη το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο νεαρός οδηγός της μαύρης Porsche κινούνταν με ταχύτητα που άγγιζε τα 320 χλμ./ώρα, πάτησε φρένο, το θηριώδες όχημα πλαγιολίσθησε και μπήκε με μπλοκαρισμένους τροχούς στο πάρκινγκ του 82ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στέλνοντας ακαριαία στον θάνατο τη σύζυγο του Υπάτιου Πατμάνογλου Αποστολία και το ανήλικο αγοράκι τους Παύλο.

Την ίδια ώρα δραματικές είναι οι στιγμές που συνεχίζει να βιώνει ο σύζυγος και πατέρας που είδε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τους δικούς του ανθρώπους να ξεψυχούν παραδομένοι στις φλόγες. Εννέα μήνες μετά το δυστύχημα βρίσκεται ακόμη σε αναρρωτική άδεια που ανανεώνεται συνεχώς και παρακολουθείται από ειδικούς προκειμένου να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του.