αυξημένα-μέτρα-ασφαλείας-σε-τουριστι-16458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.08.2017 | 12:47

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε τουριστικές περιοχές της Αθήνας

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία υπό το φόβο της δράση τρομοκρατών. Εστι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της ΕΛΑΔ βρίσκονται σε τουριστικά σημεία της Αθήνας όπως του Φιλοπάππου, την οδό Ερμού.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στην Βαρκελώνη με τους 14 νεκρούς και οι νέες απειλές του ISIS, έχουν σημάνει συναγερμό σε όλη την Ευρώπη!

Σύμφωνα με το vima.gr, παρότι στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη αναφέρουν ότι «δεν υπάρχει καμιά πληροφορία για επίθεση τζιχαντιστών» ωστόσο το μακελειό στην Ισπανία προκάλεσε κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ με εμφανή παρουσία δυνάμεων ασφαλείας σε χώρους όπου κινούνται δεκάδες χιλιάδες τουρίστες καθημερινά. Επιπλέον τις επόμενες ημέρες μία ακόμη ΟΠΚΕ θα κινείται – σε δύο τμήματα – στην ίδια τουριστική ζώνη. Ακόμη υπάρχουν στις ίδιες περιοχές όπως και στο Μοναστηράκι διαρκείς πεζές περιπολίες αλλά και παρουσία αστυνομικών-παρατηρητών της Ασφάλειας Αττικής με πολιτική περιβολή.

Η παρουσία των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας στα συγκεκριμένα σημεία της Αθήνας, πέραν από την εποπτεία του χώρου πιθανολογείται ότι στοχεύει και στην αποτροπή εισόδου οχημάτων στους μεγάλους πεζοδρόμους της περιοχής (Ερμού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου κλπ.) που θα μπορούσαν να καταπέσουν στο πλήθος των περιπατητών. Στο ακραίο και απευκταίο δηλαδή ενδεχόμενο επανάληψης επίθεσης όπως αυτές στη Νίκαια, στην Βαρκελώνη κλπ. Παράλληλα στόχος της ΕΛ.ΑΣ είναι να δοθεί στους τουρίστες ένα αίσθημα ασφαλείας.