αφιέρωμα-των-sunday-times-στα-ελληνικά-νησιά-ο-752220
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.04.2021 | 10:15

Αφιέρωμα των Sunday Times στα ελληνικά νησιά – Οι καλύτεροι προορισμοί (φωτό)

Αφιέρωμα των Sunday Times στα ελληνικά νησιά – Οι καλύτεροι προορισμοί (φωτό)

Αφιέρωμα σε ελληνικά νησιά δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Sunday Times, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι εμβολιασμοί σε αυτά, τα καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικά για διακοπές στο φετινό ιδιαίτερο καλοκαίρι»

Ιθάκη (photo @Eurokinissi)

Το παρθένο τοπίο της Φολεγάνδρου, η Αντίπαρος με τους αργούς ρυθμούς της, οι χαλαροί Παξοί, η οικογενειακή Κως, οι αξιοθαύμαστες παραλίες της Λευκάδας, η εντυπωσιακή Σύμη, η Ιθάκη των χαμηλών τόνων, η παραδοσιακή Σάμος, η Αλόννησος ενός διαφορετικού κόσμου, η σαγηνευτική Κέρκυρα, ο γαστρονομικός παράδεισος της Σίφνου και η ιστορική Ρόδος συνθέτουν τη δωδεκάδα για αναζωογονητικές διακοπές, χωρίς άγχος.

Κέρκυρα (photo @Eurokinissi)

Μεταξύ των προτεινόμενων νησιών, η Σίφνος με τα γραφικά εκκλησάκια και τις μεσαιωνικές γωνιές συναρπάζει και ενδείκνυται για τους καλοφαγάδες. Παράλληλα, η Αλόννησος, το πιο μακρινό νησί των Σποράδων, μεταφέρει τους τυχερούς επισκέπτες σε έναν άλλο, μαγικό κόσμο.

Λευκάδα (photo @Eurokinissi)

«H Σίφνος της αγγειοπλαστικής, της γαστρονομίας, των γραφικών οικισμών και εκκλησιών, του πολιτισμού και της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς αποτελεί “μαγνήτη” για τους φίλους των ποιοτικών διακοπών», τονίζει -μετά τη νέα διάκριση του νησιού από τους Sunday Times- στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Ναδάλη.

Σάμος (photo @Eurokinissi)

«Το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης, το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας και ο αστείρευτος εξωτισμός αποτελούν το «σήμα κατατεθέν» της Αλοννήσου, που εγγυάται χαλαρωτικές διακοπές χωρίς συνωστισμό», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης.