17χρονη-πέθανε-από-ίωση-στα-τρίκαλα-236822
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.12.2019 | 09:21

17χρονη πέθανε από «ίωση» στα Τρίκαλα – Αγωγή από τους γονείς της

Τον δρόμο της δικαιοσύνης παίρνουν οι γονείς της 17χρονης μαθήτριας από τα Τρίκαλα η οποία πριν από εννέα μήνες άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο της πόλης, μετά από… ίωση.

Η νεαρή κοπέλα νοσηλευόταν για 7 ημέρες με συμπτώματα ίωσης, αλλά το τελευταίο 24ωρο η κλινική της κατάσταση άλλαξε ραγδαία καθώς εμφάνισε έντονο πόνο στο στήθος και διαταραχή ισχαιμικού τύπου. Τότε, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μικρόβιο το οποίο εξελίχθηκε και επέφερε το θάνατο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, η μητέρα της 17χρονης Ευαγγελίας Καπάκου ζητά να τιμωρηθούν όσοι έφταιξαν, ενώ περιγράφει τις τελευταίες τραγικές στιγμής της κόρης της.

Η μητέρα κάνει λόγο για πλήρη αδιαφορία από το ιατρικό προσωπικό, καθώς παρόλο που οι τιμές των λευκών αιμοσφαιρίων παρέμεναν πολύ χαμηλές, οι γιατροί, ωστόσο, ήταν καθησυχαστικοί, λέγοντάς στην οικογένεια ότι είναι απλά μία ίωση.

Με τη βοήθεια πραγματογνωμόνων ιατρών, έγινε αντιληπτό ότι για αρκετές ημέρες δεν υπήρχε καμία εικόνα για τις κλινικές ενδείξεις της ασθενούς και για την πορεία της νόσου, ενώ το κορίτσι απεβίωσε χωρίς να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα αίτια του θανάτου της, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο δικηγόρος της οικογένειας αναμένεται να καταθέσει αγωγή κατά παντός υπευθύνου προς το νοσοκομείο των Τρικάλων.