θα-σπάσουν-το-κοντέρ-οι-θερμοκρασίε-1211600
ΚΑΙΡΟΣ | 29.03.2024 | 17:00

Θα σπάσουν το «κοντέρ» οι θερμοκρασίες τον Απρίλιο

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόγνωση για τον καιρό του Απριλίου έκανε με ανάρτηση στο πρώην Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θερμόμετρο θα ανέβει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή με πιθανότητα να φτάσει τοπικά, τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ επισημαίνει πως δεν προβλέπονται βροχές λόγω της αντικυκλωνικής κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας που θα σταματήσει τα συστήματα με βροχές από δυτική και κεντρική Ευρώπη ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του οι βροχές θα επιστρέψουν με ικανοποιητικά ποσά βροχόπτωσης μετά το πρώτο 10ημερο του Απριλίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Η ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ – ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ & ΥΕΤΟΣ

 1. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου , αλλά όχι με τόσο υψηλές τιμές οι οποίες τοπικά θα φτάνουν και τους 10 -12°C πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Τάση επικράτησης κανονικών για την εποχή θερμοκρασιών κατά το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα.  

2. Λόγω της αντικυκλωνικής κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας ( παρουσία υψηλών πιέσεων ) στη περιοχή μας δεν προβλέπονται βροχές, καθώς τα υετοφόρα συτήματα της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης δεν είναι ικανά να μας επηρεάσουν καθώς εμποδίζονται από τον ισχυρό αντικυκλώνα.

Μόνο μετά το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου, διαφαίνεται η τάση να δημιουργηθεί χαμηλό στη κεντρική Μεσόγειο και το οποίο θα μας επηρεάσει με ικανοποιητικά ποσά βροχόπτωσης.  

Η Τάση του καιρού θα ανανεώνεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Δείτε το video που ακολουθεί.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.