Υποχρεωτικός εμβολιασμός φιλοξενουμένων σε ΚΔΑΠΑμεΑ –ΚΔΗΦ (εγκύκλιος) - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Υποχρεωτικός εμβολιασμός φιλοξενουμένων σε ΚΔΑΠΑμεΑ –ΚΔΗΦ (εγκύκλιος)

Με έγγραφό της η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου διευκρινίζει αναφορικά με την είσοδο ωφελουμένων στα ΚΔΑΠΑμεΑ και ΚΔΗΦ πως δύνανται να εισέρχονται με την πραγματοποίηση της πρώτης ή της μοναδικής δόσης εμβολίου και παραμένουν στο Κέντρο με την προϋπόθεση ότι ολοκληρώνουν τον εμβολιαστικό κύκλο σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο.

Αναλυτικά:

ΘΕΜΑ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός φιλοξενουμένων σε ΚΔΑΠΑμεΑ – ΚΔΗΦ, στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού COVID-19  Σε συνέχεια της με αριθμ. πρωτ. 63877/31-8-2021 εγκυκλίου (ΑΔΑ: ΩΜΥΦ46ΜΤΛΚ-ΔΚ) και μετά από ερωτήματα που εισήλθαν στην υπηρεσία μας, διευκρινίζεται ότι κάθε ωφελούμενος δύναται να εισέρχεται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και στα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) με την πραγματοποίηση της πρώτης ή της μοναδικής δόσης και παραμένει στο Κέντρο με την προϋπόθεση ότι ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο, τηρουμένων των οδηγιών εμβολιασμού, ανά ηλικιακή ομάδα, όπως αυτές έχουν καθοριστεί από την αρμόδια Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Δεν έχουν υποχρέωση εμβολιασμού όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργειά του σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην υπ.αρ.Δ1α/Γ.Π.οικ.50993/2021 (ΦΕΚ 3794, τ.Β’) ΚΥΑ.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και των φορέων που λειτουργούν εντός της χωρικής σας αρμοδιότητας για την πιστή εφαρμογή της παρούσας.

Η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα – Μαρία Μιχαηλίδου

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!