ΥΠΕΣ: Πώς θα γίνει η εκλογή Υπηρεσιακών Συμβουλίων δήμων (εγκύκλιος)

Την έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέων αιρετών μελών στα υπηρεσιακά συμβούλια των Δήμων, για τη χρονική περίοδο από 1-1-2019 έως 31-12-2020, ζητά με εγκύκλιο του, προς τους ενδιαφερόμενους και τους εμπλεκόμενους φορείς, ο ΓΓ του ΥΠΕΣ, Κώστας Πουλάκης.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι, μέχρι τη Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της διαδικασίας – κατάρτιση των πινάκων εκλογέων.

Στους πίνακες εκλογέων θα συμπεριληφθεί:

1. το μόνιμο προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων, και

2. το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και ειδικοτήτων.

Επίσης, στους ανωτέρω πίνακες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα συμπεριληφθούν και τυχόν υπάλληλοι που κατά την ημερομηνία σύνταξης των πινάκων εκλογέων τελούν σε διαθεσιμότητα ή αργία.

Αντίθετα, οι υπάλληλοι, που τελούν σε διαθεσιμότητα ή αργία, δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Περαιτέρω, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 1β του ν. 3584/2007, όπως ισχύει οι αιρετοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά συμβούλια πρέπει να ανήκουν στην κατηγορία ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ και να έχουν τουλάχιστον τον βαθμό Δ΄.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΕΚΛΟΓΗ, ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!