Υπερτιμολογήσεις: Στο εδώλιο Δ. Ψωμιάδης, Τσαμασλής

Ξεκινάει σήμερα ή τις αμέσως προσεχείς ημέρες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για τις υπερτιμολογήσεις στην κατασκευή του δρόμου Θεσσαλονίκης-Ωραιοκάστρου με 28 κατηγορούμενους, μεταξύ άλλων,  τον πρώην (αναπληρωτή) περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη, τον νυν αντιπεριφερειάρχη (του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα – φωτό) Θεσσαλονίκης  Γιώργο Τσαμασλή, αλλά και τον πρώην δήμαρχο Κορδελιού και πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Κώστα Παπαδόπουλο. Στο εδώλιο θα καθίσουν ένας εργολάβος καθώς και άλλα άτομα που διετέλεσαν νομαρχιακοί σύμβουλοι αλλά και υπάλληλοι που συμμετείχαν στις αρμόδιες επιτροπές.  Το έργο ξεκίνησε το 2000 επί νομαρχίας Κ. Παπαδόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι, στο  προ τετραμήνου βούλευμα που είχε εκδώσει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, βασική κατηγορία ήταν αυτή της απιστίας η οποία για κάποιους από τους κατηγορούμενους αποδίδεται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται ακόμη και η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Στο ογκωδέστατο βούλευμα, πάνω από 900 σελίδες, περιγράφονται παρατυπίες και υπερβάσεις στο κόστος των μελετών αλλά και στην ανάθεση του έργου. Μεταξύ άλλων για το θέμα των μελετών, επισημαίνεται ότι οι εισηγήσεις αφορούσαν τη σύνδεση του δρόμου με την Εγνατία οδό, το έργο χαρακτηρίστηκε «κατεπείγον» και έτσι ανατέθηκαν οι μελέτες, ωστόσο η σύνδεση αυτή δεν έγινε ποτέ, όπως σημειώνεται. Όλοι οι εμπλεκόμενοι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης είχαν απολογηθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβάλλοντας χρηματικές εγγυήσεις που δεν ξεπέρασαν τις 5.000 ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΙΚΗ, ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ, ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ, Δ. ΨΩΜΙΑΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!