Ο Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε την απουσία Μητσοτάκη – Τον έστησε στον «τοίχο» για το Δημόσιο – Σε τι τον σύγκρινε με τον Βερναρδάκη

Με ένταση αλλά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίστηκε στη Βουλή η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια – αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις».

Στην παρέμβασή του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε των προσπαθειών της κυβέρνησης για να «θεραπεύσει τον μεγάλο ασθενή», όπως χαρακτήρισε τη δημόσια διοίκηση. Τόνισε τα εξής: «Έχει εξαντληθεί η συζήτηση για το Δημόσιο, σε διαβουλεύσεις και επιτροπές. Προχωράμε αποφασιστικά για αντιμετωπίσουμε τις δυσλειτουργίες, τη γραφειοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις και τη γενικότερη εικόνα διάλυσης. Το ν/σ αυτό είναι μια τομή που ποτέ δεν τολμήθηκε, παρά τις μεγαλοστομίες. Οι νέοι θεσμοί που εισάγονται, το Μητρώο Στελεχών, η αξιολόγηση, το σύστημα επιλογής προϊσταμένων, το βαθμολόγιο, η αναβάθμιση του ΕΚΔΔΑ σε ρόλο ουσιαστικού παρατηρητή και πολλά άλλα θα βάλουν τέλος σε μια σειρά προβλημάτων και παθογενειών. Τέλος οι πελατειακές γραμμές, τέλος οι «κουμπάροι» και το κομματικό κράτος. Στόχος είναι να φέρουμε το ΑΣΕΠ παντού».

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη που έλειπε από την αίθουσα. «Ο κ.Μητσοτάκης δεν έρχεται καν στη Βουλή να μας πει τι έκανε για το Δημόσιο, ως υπουργός. Επέλεξε την απουσία σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Δεν πειράζει! Είναι σημείο των καιρών και αυτό… Εμείς θέλουμε δημοσίους υπαλλήλους “λειτουργούς” και όχι μετακλητούς. Και επειδή μιλάμε για μετακλητούς, δείτε τα στοιχεία. Πόσο μειώθηκαν, τι έγινε με το κόστος των μετακλητών επί κυβερνήσεώς μας. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τη δουλειά του στο υπουργείο με 50 μετακλητούς ενώ ο κ. Βερναρδάκης μόλις με 3! Και δείτε τα αποτελέσματα…»

Να σημειωθεί ότι το ν/σ υπερψηφίστηκε και στο συνολό του από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ, ΒΟΥΛΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]