Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Αυξάνονται ο αριθμός των παιδιών και των ωφελούμενων μητέρων

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 16 Ιουλίου 2020 - 15:28
  • Comments Off

Σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουλίου, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Γιάννη Πάϊδα και τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Μπράτη της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.).


Αφορμή της συνάντησης ήταν η ικανοποίηση από πλευράς Υπουργείου του χρόνιου αιτήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για ισότιμη πρόσβαση των δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα χορήγησης voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 13 Ιουλίου, ψηφίστηκαν από τη Βουλή οι διατάξεις που θεσπίζουν νέο διευρυμένο πρόγραμμα κουπονιών για βρεφονηπιακούς σταθμούς θεσπίζοντας αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια αλλά και δίνοντας για πρώτη φορά τη
δυνατότητα σε μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α και τα Ν.Π.Δ.Δ. να είναι δικαιούχοι. Οι εκπρόσωποι του φορέα μετέφεραν τις ευχαριστίες τους στην Υφυπουργό, καθώς όπως ανέφεραν η Κυβέρνηση με την ένταξη των υπαλλήλων του δημοσίου στπρόγραμμα διορθώνει μια αδικία χρόνων εις βάρος εργαζόμενων του δημόσιου τομέα – που άλλωστε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχε θέσει στην Πολιτεία από το 2014.

Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου με τη σειρά της, τους ενημέρωσε πως στόχος του νέου προγράμματος 15.000 νέων δικαιούχων που θα χρηματοδοτηθεί με 30εκ. εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Εργασίας είναι να διορθωθούν οι στρεβλώσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», οποίο απέκλειε τις εργαζόμενες μητέρες του δημόσιου τομέα, οι οποίες ενώ πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, αποκλείονταν λόγω του τομέα απασχόλησής τους.
Επιπλέον, τόνισε ότι το παράλληλο πρόγραμμα αυξάνει τόσο τον αριθμό των παιδιών όσο και τον αριθμό των ωφελούμενων μητέρων, σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης: Παιδικοί σταθμοί: Voucher και για παιδιά δημοσίων υπαλλήλων (έγγραφο)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΔΕΔΥ, ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!