Βουλή-«Κλεισθένης 1»: Αλλάζει το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης & ψήφισης -Προηγούνται ΚΕΝΕ & Γενικό Λογιστήριο

Κατά περίπου μία με δύο εβδομάδες αναμένεται να καθυστερήσει η συζήτηση και ψήφιση του «Κλεισθένη 1», από το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχει θέσε του υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν να ξεκινήσει η συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής την τρέχουσα εβδομάδα , αυτό θα γίνει τελικώς είτε την επόμενη είτε την μεθεπόμενη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΣ, η κατάθεση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη Ιουνίου ή το αργότερο μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Κι αυτό γιατί ενώ το νομοσχέδιο μετά και την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει λάβει την τελική μορφή του, πρέπει τις αμέσως επόμενες μέρες να κατατεθεί για έλεγχο και τελική έγκριση στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ) και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ).

Στη συνέχεια θα κατατεθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση του και θα ακολουθήσει η εισαγωγή τους στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για συζήτηση και ψήφιση.

Σε κάθε περίπτωση το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών, θα έχει ψηφιστεί πριν ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα της Βουλής, στις 16 Ιουλίου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΒΟΥΛΗ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ, ΥΠΕΣ, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!