Τσακαλώτος «καρφώνει» Γεωργιάδη

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την ύφεση που καταγράφηκε στο α’ τρίμηνο του 2020.
Ο τέως ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι επί της ουσίας ο ‘Α. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι η πολτική της ΝΔ είναι αντιαναπτυξιακή, ενώ η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τη ανάπτυξη.
 Αναλυτικά, ο Ε. Τσακαλώτος δήλώσε ότι «ο κ. Γεωργιάδης ήταν αποκαλυπτικότατος. Είπε ότι η ανάπτυξη που είχαμε επί ΣΥΡΙΖΑ οφειλόταν στα επιδόματα και την 13η σύνταξη και υπονόησε ότι η ύφεση που με βάση τα τριμηνιαία στοιχεία ξεκίνησε το τελευταίο τρίμηνο του 2019 (πριν τον ιό) οφειλόταν στην πολιτική επιλογή της ΝΔ να μην δώσει κοινωνικό μέρισμα αλλά να κάνει φοροελαφρύνσεις με έμφαση στα μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες.
Είναι ευχάριστο που ακόμα και ο κ. Γεωργιάδης παραδέχεται ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αναπτυξιακή και αυτή της ΝΔ υφεσιακή.
Γιατί είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε με τον μύθο ότι η ανάπτυξη έρχεται με την κοινωνική αδικία. Μένει βέβαια, αυτό που σήμερα του ξέφυγε να αρχίσουν και να το εφαρμόζουν. Αν και πολύ αμφιβάλω, η ενίσχυση των λίγων έναντι των πολλών είναι δυστυχώς στο ιδεολογικό υπόβαθρο αυτής της παράταξης. Ακόμη και όταν παραδέχονται ότι είναι αντιαναπτυξιακή».
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!