τροπολογία-για-φορολόγηση-αθλητών-με-575330
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 05.12.2019 | 19:56

Τροπολογία για φορολόγηση αθλητών, μείωση ΦΠΑ σε φάρμακα, απαλλαγές από ΕΝΦΙΑ

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, από το 13% στο 6%, σε σημαντικά φάρμακα και εμβόλια προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, στο «φορολογικό νομοσχέδιο» που ψηφίζεται αύριο από την ολομέλεια της Βουλής. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας η ρύθμιση αφορά σε φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία χορηγούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, όπως καρκίνος, διαβήτης, ρευματοειδής αρθρίτιδα και μυασθένεια.

Με άλλη ρύθμιση στην ίδια τροπολογία, εξαιρούνται από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, από το φορολογικό έτος 2019 κα εφεξής, και τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με τέσσερα τουλάχιστον εξαρτώμενα άγαμα τέκνα.

Ενδιαφέρουσα είναι τέλος, η ρύθμιση για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 45% στο 22%, για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή την ανανέωση ή λύση συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ. Η ρύθμιση θα ισχύει από 1/1/2020.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο πολιτικό ρεπορτάζ και στην κάλυψη θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ψηφιακά και ραδιοφωνικά μέσα. Ξεκίνησε σε ηλικία 22 χρονών ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου έμεινε για 18 χρόνια καλύπτοντας το κοινωνικό, πολιτικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ. Εχει συνεργαστεί με το περιοδικό «Unfollow» κάνοντας ερευνητική δημοσιογραφία. Από το 2019 δουλεύει στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Εργάζεται στο aftodioikisi.gr από το 2016, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Σύνταξης της ιστοσελίδας. https://www.facebook.com/theodoropan