το-σχέδιο-της-κυβέρνησης-για-τα-χρέη-στ-210114
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ | 09.07.2014 | 08:57

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τα χρέη στα Ταμεία- Τελική ρύθμιση με 72 δόσεις & κούρεμα 40% σε πρόστιμα

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα ρύθμιση χρεών βρίσκεται επί τάπητος στις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα με το τελικό σχέδιο να περιλαμβάνει την αύξηση των δόσεων σε 72, τη διαγραφή του 40% των προστίμων και προσαυξήσεων στις τελευταίες δόσεις και την ένταξη στο νέο πακέτο της ρύθμισης όλων των απαιτητών ασφαλιστικών εισφορών μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, όσοι δεν είναι σε ρύθμιση θα μπορούν να τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους με αίτηση εντός δύο ή τριών μηνών. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Τετάρτη 16 Ιουλίου σε συνάντηση με την τρόικα.

Το σενάριο για τη ρύθμιση των 72 δόσεων θα εφαρμοστεί πιθανότατα ενιαία και για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να συνδυαστεί και με την ενοποίηση της είσπραξης φόρων μέσω εφορίας από έναν ενιαίο λογαριασμό.

Ήδη στο υπουργείο Εργασίας γίνεται και η νομοτεχνική επεξεργασία της ρύθμισης προκειμένου να είναι έτοιμη να δοθεί στην τρόικα στη νέα συνάντηση.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.