Το κρυφό σχέδιο Τσίπρα για εκλογές και Αριστερή Πλατφόρμα

Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την κυβέρνηση, αλλά και συνολικότερα για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Αυτές τις ημέρες το επιτελείο του πρωθυπουργού έχει πάρει στην κυριολεξία φωτιά, καθώς είναι ανοιχτά μπροστά του τρία καυτά θέματα: Πρώτον, τι θα γίνει στο εσωκομματικό πεδίο και ιδιαίτερα με την Αριστερή Πλατφόρμα. Δεύτερον, τι θα κάνει με τις εκλογές, κάτι που συναρτάται άμεσα με τα όσα θα γίνουν στο εσωκομματικό παιχνίδι. Και τρίτον, τι θα γίνει με τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Όλα δείχνουν πως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τα πάντα θα κριθούν από τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν με τους εταίρους.

Αν μέχρι τις 20 Αυγούστου έχει καταλήξει σε συμφωνία, τότε είναι βέβαιο ότι ο Αλ. Τσίπρας θα δρομολογήσει εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο. Μέχρι τότε όμως δύσκολα θα πάρει κάποιες οριστικές αποφάσεις. Ο λόγος είναι ότι θα χρειαστεί ενωμένο το κόμμα, είτε σε περίπτωση που «βουλιάξουν» οι διαπραγματεύσεις, είτε στην περίπτωση που τραβήξει σε μάκρος και ξεπεράσει το χρονικό ορίζοντα του Αυγούστου. Σε αυτήν τη δεύτερη περίπτωση, θα χρειαστεί του 30 – 40 βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας, προκειμένου να εξακολουθεί να έχει τη δεδηλωμένη (την οποία, τυπικά, δεν έχει χάσει).

Από την άλλη, σε περίπτωση που υπάρχει οριστική λύση μέχρι τα τέλη Αυγούστου, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο (αλλά, προσοχή, όχι απίθανο) να κάνει κάποια κίνηση κατά της Αριστερής Πλατφόρμας. Ο λόγος είναι ότι τα «δύσκολα πέρασαν». Τα προαπαιτούμενα ψηφίστηκαν και τώρα το μόνο που μένει μέχρι τότε είναι η εφαρμογή των αποφάσεων, στα οποία δεν έχουν λόγο οι «αντάρτες» βουλευτές.

Ωστόσο, και η Αριστερή Πλατφόρμα, δε φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει σε κάποια κίνηση διάσπασης, εκτός αν υπάρχει κάτι δρομολογημένο, που παραμένει καλά «κρυμμένο» από τα μέσα ενημέρωσης. Πάντως, τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας φέρονται αποφασισμένα να «τραβήξουν το σκοινί» και να φτάσουν μέχρι το τέλος, δηλαδή, να πάνε σε Συνέδριο, με θέση να «πάρουν» το κόμμα.

Ο Τσίπρας, πάντως, έχει σχεδόν βέβαιη την επικράτηση στο κόμμα. Άρα, θα περιμένει την οριστικοποίηση της συμφωνίας και αμέσως θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση στο κόμμα και μετά θα προκηρύξει εκλογές, με την ελπίδα ότι θα αναδειχθεί ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού…

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!