Το ΥΠΕΣΔΑ στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της εθνικής στρατηγικής για την Ανοικτή Δημόσια Διοίκηση και Διακυβέρνηση, η χώρα συμμετέχει ενεργά από το 2012 στην παγκόσμια και πολυμερή πρωτοβουλία για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση Open Government Partnership (www.opengovpartnership.org).

Το Open Government Partnership (OGP), μία πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν έως τώρα 69 χώρες, αποσκοπεί στη διασφάλιση συγκεκριμένων κυβερνητικών δράσεων για την προώθηση της διαφάνειας, της λογοδοσίας, την ενδυνάμωση των πολιτών, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη διακυβέρνηση.

Στην παρούσα φάση, και υπό το συντονισμό του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εθνικό Εκπρόσωπο της Ελλάδας στο OGP, Χριστόφορο Βερναρδάκη, θα εκκινήσει η διαδικασία διαμόρφωσης του τρίτου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση για την περίοδο 2016 – 2018.

Στόχος είναι η συν-διαμόρφωση του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης, μέσα από την έναρξη μίας δομημένης συνεργατικής διαδικασίας διαβούλευσης ανάμεσα στους φορείς της δημόσιας διοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών. Η εγκαθίδρυση σταθερών καναλιών επικοινωνίας με την Κοινωνία των Πολιτών συνδράμει όχι μόνο στη διαμόρφωση ενός συνεκτικού σχεδίου δράσης, το οποίο ανταποκρίνεται στη δημιουργία μίας περισσότερο ανοικτής και συμμετοχικής δημόσιας διοίκησης, αλλά παράλληλα θέτει και τα θεμέλια για την επιτυχή και πλήρη εφαρμογή του.

Για τον από κοινού καθορισμό των δράσεων που κρίνονται αναγκαίες να υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα και να συμπεριληφθούν στο επόμενο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης συμμετέχει στη διοργάνωση της εκδήλωσης με θέμα «Ώρα για τις δικές μας μεταρρυθμίσεις» η οποία θα λάβει χώρα τη Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016 από τις 16.00 έως τις 21.00 στο InnovAthens (Πειραιώς 100, Αθήνα).

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα αναδειχθούν συμπεράσματα και προτάσεις οι οποίες προκύπτουν από την αξιολόγηση του 2ου Εθνικού Σχεδίου Δράσης από τον Ανεξάρτητο Μηχανισμό Αξιολόγησης (IRM). Στο δεύτερο μέρος, μέσα από διαδραστικές συνεδριάσεις ολιγομελών ομάδων από στελέχη της δημόσιας διοίκησης και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών θα προσδιοριστούν νέες δεσμεύσεις και ορόσημα επιτυχίας για το επόμενο Σχέδιο Δράσης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΥΠΕΣΔΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!