Τι αλλάζει στο Δημόσιο η ενδιάμεση συμφωνία με τους δανειστές – Το σχέδιο της κυβέρνησης

Σημαντικές τομές ετοιμάζονται στο Δημόσιο με αφορμή και την ενδιάμεση συμφωνία με τους δανειστές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, μπαίνει στο τραπέζι η διοικητική μεταρρύθμιση.

Το βασικό στοιχείο των αλλαγών είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στο δημόσιο.

Έτσι, η κυβέρνηση σχεδιάζει την αναβάθμιση του τρόπου κοινωνικού ελέγχου και λογοδοσίας μέσω της αξιοποίησης εργαλείων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της διασύνδεσης της «Διαύγειας» και με άλλες τράπεζες δεδομένων του Δημοσίου. Αυτό σημαίνει μια άμεση «πάταξη» της γραφειοκρατίας στη δημόσια διοίκηση.

Ταυτόχρονα, όμως, η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει ιδιαίτερα αναβαθμισμένο ρόλο στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) με την αξιοποίησή τους και τη δημιουργία των λεγόμενων virtual KEΠ, στα οποία η πρόσβαση θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Με αυτόν τον τρόπο η εξυπηρέτηση του πολίτη θα είναι πολύ ευκολότερη και μάλιστα από το σπίτι του.

Οι αλλαγές αυτές στη Δημόσια Διοίκηση έρχονται στο πλαίσιο ενός συνολικότερου «πακέτου». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Αυγή» οι 7 μεταρρυθμίσεις για την ενδιάμεση συμφωνία αφορούν –εκτός από τη Δημόσια Διοίκηση‒ τα Δημόσια οικονομικά, τη φορολογική διοίκηση, την δημοπράτηση τηλεοπτικών συχνοτήτων την φορολόγηση των τηλεοπτικών διαφημίσεων, την μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Διαβάστε περισσότερα για τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση: Ο Κατρούγκαλος περιγράφει το νέο Δημόσιο: Αποκατάσταση αδικιών, νέα συστήματα αξιολόγησης & επιλογής προϊσταμένων, νέο μισθολόγιο αλλά και virtual ΚΕΠ (βίντεο)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]