Θεσμοί-Γεροβασίλη: «Κίτρινη» κάρτα για γενικούς γραμματείς -Συνάντηση δανειστών με ΑΣΕΠ

Καθυστερήσεις στην διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των νέων Γενικών Γραμματέων των υπουργείων διαπιστώθηκε στη συνάντηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεριβασίλη με τους θεσμούς.

«Τα θέματα του υπουργείου έχουν κλείσει», τόνισε η υπουργός, σημειώνοντας πως το μόνο που μένει ανοικτό είναι οι τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων. Όπως είπε, για τους γγ το υπουργείο «δεν φέρει καμία ευθύνη», δεδομένου ότι η διαδικασία έχει περάσει στο ΑΣΕΠ. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι οι σχετικές προκηρύξεις έχουν ολοκληρωθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο και ότι για 69 θέσεις έχουν συγκεντρωθεί 7.000 βιογραφικά.

Καθώς, λοιπόν, η υπουργός έριξε το «μπαλάκι» στο ΑΣΕΠ, αποφασίσθηκε να υπάρξει, εκτάκτως, σχετική συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με το ΑΣΕΠ προκειμένου να προκειμένου να καθοριστεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και με αυτό τον τρόπο να λυθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η συνάντηση έγινε και ζητήθηκε από τα αρμόδια στελέχη του ΑΣΕΠ να έχουν τοποθετηθούν οι γενικοί γραμματείς των βασικών υπουργείων τουλάχιστον έως το Σεπτέμβριο. 

Αναφορικά με την επιλογή γενικών διευθυντών των υπουργείων, η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι διαπιστώθηκε ότι η διαδικασία προχωρά κανονικά και θα έχει ολοκληρωθεί έως τέλος Ιουνίου. Συγκεκριμένα από τους 89 γενικούς διευθυντές των υπουργείων ως αυτή τη στιγμή, έχουν επιλεγεί οι 30.

Για τα υπόλοιπα θέματα της ηλεκτρονικής αξιολόγησης και της κινητικότητας, η αρμόδια υπουργός σημείωσε ότι προχωρούν ικανοποιητικά.

Τέλος, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι από το 2019 οι προσλήψεις έναντι αποχωρήσεων στο Δημόσιο θα είναι «ένα προς ένα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΕΠΙΛΟΓΗ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!