Θεοδωρικάκος: Καλώ τα κόμματα σε επιτροπή για την ψήφο των αποδήμων

Επιστολή προς τα κόμματα,ώστε να αποστείλουν εκπρόσωπο τους σε επιτροπή που θα συγκροτήσει το Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της ψήφου των ομογενών, αποστέλλει εντός της ημέρας ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

«Θα αναζητήσουμε κοινό τόπο με τη φωνή της λογικής και διάθεση συμβιβασμού, αρκεί να τηρηθεί η κόκκινη γραμμή της ισότητας της ψήφου όλων», όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η βάση για να πάει παρακάτω η συζήτηση ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι κυβερνητική επιδίωξη να ψηφίζουν για την Ελλάδα άνθρωποι μόνο και μόνο επειδή έχουν ελληνική καταγωγή.

Δήλωσε σύμφωνος με τις προτάσεις του ΚΚΕ περί της κατοχής ΑΦΜ από όσους θα μπουν στους εκλογικούς καταλόγους αλλά και με τη θέση ότι δεν  πρέπει να λείπουν από τη χώρα περισσότερο από 30 χρόνια. Εκτίμησε ακόμα ότι ο αριθμός των Ελλήνων του εξωτερικού που έχουν ΑΦΜ είναι περίπου 350.000.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΚΟΜΜΑΤΑ, ΚΑΛΟ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΨΗΦΟ, ΑΠΟΔΗΜΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!