Θεοδωρικάκος: Δεν θέλουμε την απλή αναλογική, οδηγεί σε χαοτικά φαινόμενα

Ο εκλογικός νόμος αυτής της κυβέρνησης θέλουμε να είναι αναλογικός και να εκφράζει την λαϊκή βούληση και δεύτερον να εξασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα, η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, επισήμανε το πρωί της Τετάρτης σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Γι’ αυτό το λόγο είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν θέλουμε την απλή αναλογική, η εφαρμογή της απλής αναλογικής στους δήμους οδηγεί σε διαλυτικές καταστάσεις, σε χαοτικά φαινόμενα τα οποία κανένας πολίτης δεν θέλει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο κύριος Θεοδωρικάκος επισήμανε πως ο νέος νόμος θα διασφαλίζει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. «Οι Έλληνες του εξωτερικού θα αποκτήσουν το έμπρακτο δικαίωμα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους», είπε, ενώ δεν δεσμεύτηκε αν αυτό θα γίνεται στις κατά τόπους πρεσβείες, λέγοντας πως «θα τη δούμε την μέθοδο».

Ο υπουργός ζήτησε ακόμα από τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει την εμμονή του στην απλή αναλογική και να μπει σοβαρά στον διάλογο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς, είπε, «η πρότασή μας θα απευθυνθεί στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων».

Ο κύριος Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι με τον νέο νόμο θα πρέπει να δίνεται η πιθανότητα κάποιου είδους «μπόνους» στο πρώτο κόμμα, καθώς, είπε, «αν ένα κόμμα παίρνει 40%, είναι δυνατόν να μην έχει την πλειοψηφία; Γιατί να μην μπορεί να κυβερνήσει;».

Εξάλλου, ο κύριος Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «τραγικό» το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Αττική και είπε πως η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε «ωρολογιακή βόμβα».

Εχει ήδη γίνει σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, είπε και τόνισε πως «θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό», προσθέτοντας πως «δεν επιτρέπεται σε ανθρώπινο μυαλό να φαντάζεται πως δεν έχει λυθεί το θέμα αυτό το 2020 στην Αθήνα».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, ΑΠΛΗ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!