Τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα πάρετε πίσω τις πινακίδες – Τι αλλάζει

Kατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών για την ανάκτηση πινακίδων των οχημάτων με τέλη κυκλοφορίας για τους τρέχοντες μήνες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” , τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν ακριβώς στους μήνες άρσης της ακινησίας και ανάκτησης των πινακίδων θα μπορούν να καταβάλουν φέτος χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι απέσυραν από την κυκλοφορία τα οχήματα τους στο τέλος του προηγούμενου έτους.

Το υπουργείο οικονομικών αποφάσισε  να εφαρμόσει και φέτος το σύστημα τελών κυκλοφορίας με βάση τον αριθμό των μηνών μέσα στη διάρκεια του έτους όχι όμως με τις προσαυξήσεις στα αναλογούντα τέλη τις οποίες προέβλεπαν οι διατάξεις που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα 3 χρόνια.

Παράδειγμα

Εάν για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών , το οποίο επιβαρύνεται κανονικά με ετήσια τέλη 690 ευρώ , θελήσει να επανακυκλοφορήσει το όχημα του μόνο για 2 μήνες μέσα στο 2020 , παίρνοντας πίσω μόνο για το διάστημα αυτό τις πινακίδες που κατέθεσε θα επιβαρυνθεί με τα 2/12 των ετήσιων τελών που αναλογούν στο αυτοκίνητο του, δηλαδή με τέλη 115 ευρώ ( 690 ευρώ Χ2/12) κι όχι 3/12 των 690 ευρώ ή με 172,5 ευρώ που προέβλεπε το σύστημα ανάκτησης των πινακίδων μέχρι πέρυσι.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]