Τα 11 μυστικά του Ε9 για να μην πέσετε στις παγίδες - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
16
Οκτώβριος
Back

Τα 11 μυστικά του Ε9 για να μην πέσετε στις παγίδες

Βάση για τον υπολογισμό του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα αποτελέσει το έντυπο Ε9. Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής για 1 εκατ. υπόχρεους λήγει την Παρασκευή 30 Μαΐου.

Λύσεις στο «σταυρόλεξο» της δήλωσης στοιχείων ακινήτων του γνωστού εντύπου Ε9 καλούνται να βρουν τις επόμενες 15 ημέρες περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει μέχρι τις 30 Μαΐου να έχουν συμπληρώσει και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Ε9 το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τον υπολογισμό του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, η πληρωμή του οποίου θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο.

Το Ε9 μοιάζει φέτος με «ναρκοπέδιο», καθώς κρύβει παγίδες τις οποίες αν δεν προσέξουν οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με υψηλότερο φόρο για την ακίνητη περιουσία τους.

Για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια, οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι, τα πατάρια, ακόμη και τα …πλατύσκαλα. Από τον νέο φόρο ακινήτων «γλιτώνουν» τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα και κτίσματα που δεν έχουν καθόλου στέγη.

Πηγή: Έθνος

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!