Στουρνάρας: Πήραμε τη στήριξη που περιμέναμε από τις ΗΠΑ

«Εάν δεν πήγαινε καλά η οικονομία δεν θα έκανε δήλωση στήριξης ο Μπαράκ Ομπάμα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αποτιμώντας την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ, αλλά και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας την πρόβλεψή του για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Mega», ο κ.Στουρνάρας δήλωσε ότι «πήραμε τη στήριξη που περιμέναμε από τις ΗΠΑ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο», ενώ χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «οι απόψεις μας συμπίπτουν με αυτές των ΗΠΑ».

«Συμπίπτουμε με τις ΗΠΑ με τη συνολική στάση της οικονομικής πολιτικής. Από μόνη της η λιτότητα δε φέρνει αποτελέσματα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος είναι πιστεύω αντιληπτό αυτό. Δεν λύνει τα προβλήματα της ευρωζώνης μόνο ό,τι κάνουν Πορτογαλία και Ελλάδα, πρέπει να αντιμετωπίσει και η ευρωζώνη τα βασικά της προβλήματα πρώτον με τραπεζική ένωση, δεύτερον με οικονομική πολιτική που συνδυάζει ανάπτυξη και τρίτον με μια ενιαία αγορά χρέους», υπογράμμισε ο υπουργός.

Διαβάστε περισσότερα στο Nooz.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΟΜΠΑΜΑ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση