στα-942-δισ-ευρώ-ανήλθαν-οι-ληξιπρόθεσμε-69362
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 03.01.2017 | 16:10

Στα 94,2 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά από την αύξησή τους κατά 890 εκατ. ευρώ τον περασμένο Νοέμβριο, το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έφτασε πλέον στα 94,2 δισ. ευρώ περίπου. Από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τα 12,6 δισ. ευρώ είναι «νέα χρέη», δηλαδή δημιουργήθηκαν εντός του 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, καταγράφονται, επίσης, 4,3 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου, εκ των οποίων 1 στους 2 (49%) έχει ήδη υποστεί ή κινδυνεύει από αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Ειδικότερα, σε 1,68 εκατ. φορολογουμένων δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ενώ ήδη υπό αυτά τα μέτρα τελούν 826.211 φορολογούμενοι (το Νοέμβριο 2016 περίπου 22.000 φορολογούμενοι υπέστησαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης).

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.