«Σπάσιμο» δήμων: Πού «κολλάει» η τροπολογία -Πότε θα ψηφιστεί

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για το «σπάσιμο» των δήμων και αφού πρώτα θα έχει συζητηθεί και εγκριθεί και από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, γύρω από τη σχετική ρύθμιση υπάρχουν ακόμα διαβουλεύσεις και συζητήσεις. Το θέμα έχει προκαλέσει και αναταραχές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αφού βουλευτές είτε διαμαρτύρονται για «επιλεκτική» κατάτμηση, είτε διαφωνούν με το χρόνο κατάθεσης της σχετικής ρύθμισης.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα και πληροφορίες, οι δήμοι που «σπάσουν» θα είναι πέντε. Η κυβέρνηση αποφάσισε την κατάτμηση των δήμων Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λέσβου, Βελβεντού, ενώ πλεόν θεωρείται σχεδόν σίγουρη και η κατάτμηση του δήμου Σάμου. Όπως αποκάλυψε χθες η aftodioikisi.gr, φαίνεται ότι, μετά τις αντιδράσεις του τοπικού βουλευτή, της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αυτοδιοικητικών στελεχών η Σάμος θα μπει στη σχετική λίστα.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη εβδομάδα θεωρείται κρίσιμη, αφού μετά την κατάθεση της ρύθμισης και εντός δύο ημερών θα γίνει συζήτηση στις επιτροπές και στην Ολομέλεια της Βουλής και θα ψηφιστεί πιθανότατα την Πέμπτη 7 Μαρτίου. Το σπάσιμο των δήμων θα δημιουργήσει νέα αυτοδιοικητικά δεδομένα, ενώ πολιτικά στελέχη συνδέουν την συγκεκριμένη εξέλιξη και με τις εθνικές εκλογές, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιεί πολλούς αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι αναμένεται να προσφέρουν στήριξη το επόμενο διάστημα στη «μάχη» για την κυβερνητική εξουσία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΡΥΘΜΙΣΗ, ΒΟΥΛΗ, ΣΠΑΣΙΜΟ ΔΗΜΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!