Σκέψεις για ποινικοποίηση του bullying από τον Παρασκευόπουλο

«Απ’ όσο γνωρίζω από συζητήσεις με τον εξαιρετικό συνάδελφο και νυν υπουργό, τον κ. Παρασκευόπουλο -ασχέτως κόμματος- ο οποίος είναι διαμάντι σαν συνάδελφος, νομίζω ότι πρόκειται να φέρει κάποιο νόμο, όπου να ποινικοποιείται το bullying και επίσης θα έχει και διοικητική και ποινική ευθύνη αυτός ο δημόσιος λειτουργός, ενώπιον του οποίου θα εξασκείται το bullying».

Τα παραπάνω επεσήμανε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Καθημερινά», με τους Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστο Μάτη ο Γιώργος Παυλίδης, καθηγητής μαθησιακών δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Όπως είπε ο κ. Παυλίδης, από διεθνείς έρευνες φαίνεται ότι μόνο το 4% των εκπαιδευτικών παρεμβαίνει υπέρ του θύματος, όταν εξασκείται το bullying μπροστά του και οι υπόλοιποι το παρακολουθούν. Επίσης, επισήμανε ότι το 71% των παιδιών στις ΗΠΑ που παίρνουν το πιστόλι και σκοτώνουν έχουν υποστεί συστηματικό bullying, έχουν μαθησιακές δυσκολίες ή διάσπαση προσοχής. «Είχαν υποστεί bullying, δεν είχαν τη δύναμη να αντιδράσουν με αποτέλεσμα η δύναμή τους να είναι το πιστόλι» είπε ο κ. Παυλίδης.

Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι η λέξη σχολικός εκφοβισμός (school bullying) είναι πολύ απαλή για να δώσει το νόημα και χαρακτήρισε το bullying ως μια επαναλαμβανόμενη βία, η οποία δεν έχει αιτία και πάντοτε εξασκείται από ισχυρότερους προς αδύναμους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, BULLYING, ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!