ΡΟΗ
προηγ επομ

Συντάξεις: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τις αλλαγές που έρχονται

Οι συντάξεις που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι επικουρικές και ειδικά εκείνες που λαμβάνουν ασφαλισμένοι σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και άλλα Ταμεία με μεγάλα ελλείμματα.

Μεγάλη θα είναι η περικοπή στις συντάξεις των ασφαλισμένων του ΤΕΒΕ που ουσιαστικά σήμερα έχουν ποσοστό αναπλήρωσης που ξεπερνάει το 100% μαζί με τα μπόνους.

Το ποσοστό αναπλήρωσης σε σχέση με τον μέσο μισθό θα είναι κλιμακωτό. Θα ξεκινάει από το 55% και θα φτάνει ως και το 70% ωστόσο ο μέσος όρος θα κινείται κοντά στο 60%.

Ο νέος υπολογισμός των συντάξεων δεν θα φέρει μόνο μειώσεις αλλά και μικρές αυξήσεις σε ορισμένες κατηγορίες συνταξιούχων όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί.

Μια μείωση που προκύπτει για τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι αυτή από την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ από τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ερώτημα παραμένει το τι θα συμβεί με τις επικουρικές συντάξεις και εάν θα ενσωματωθούν στις κύριες η θα παραμείνει αυτόνομο το ενιαίο επικουρικό ταμείο στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα επικουρικά.

Σε ότι αφορά στην κύρια σύνταξη έχει αποφασιστεί η δημιουργία του νέου υπερ – Ταμείου στο οποίο θα υπάρχουν υποδιοικήσεις για τη σύνταξη μισθωτών ,αυταπασχολούμενων, επιστημόνων και αγροτών. Ο ΟΓΑ και το ΝΑΤ θα παραμείνουν αυτοτελή νομικά πρόσωπα που θα ασκούν άλλες δράσεις όπως καταβολή επιδομάτων, προγράμματα αγροτικής εστίας κλπ, αλλά δεν θα παρέχουν συντάξεις.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!